Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. listopadu 2020 10:20
Čas čtení 0:35
Tereza Šnajdrová

Babiš: Čísla nakažených neklesají tak, jak si vláda představovala

NEWS ANDREJ BABIŠ KORONAVIRUS
Uložit Uložené

To, že situace stále není dobrá, uvedl premiér na čtvrteční tiskové konferenci.

Ve čtvrtek dopoledne se uskutečnila tisková konference k antigenním testům, na níž premiér Andrej Babiš bědoval nad stavem ohledně šíření koronaviru v Česku. Podle něj čísla neklesají tak, jak si představoval a situace stále není dobrá.

Doporučeno
Restaurace a obchody se v pondělí možná neotevřou. O otevření škol se rozhodne v pátek Restaurace a obchody se v pondělí možná neotevřou. O otevření škol se rozhodne v pátek 25. listopadu 2020 15:32

Situace stále není dobrá. Čísla sice klesla, ale není to tak, jak jsme si představovali. Je důležité rozvolňovat s rozmyslem,“ zaznělo z úst premiéra Andreje Babiše. Vládu přitom v neděli čeká rozhodnutí o tom, zda Česko přeřadí do 3. stupně systému PES, což by znamenalo otevření obchodů, restaurací a služeb.

Andrej Babiš také navázal na ministra zdravotnictví Jana Blatného a připomněl, že od 18. prosince budou obyvatelům Česka poskytnuty antigenní testy zdarma.

Pan ministr Blatný zítra na radě pro zdravotní rizika představí náš plán. Chceme, aby od 18. prosince měli všichni občané, kteří mají zájem, možnost se nechat otestovat.“ Problém však premiér vidí v tom, že lidé se nechtějí nechávat testovat, protože v karanténě pak přicházejí o část mzdy.

Domů
Sdílet
Diskuse