Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. listopadu 2020 14:33
Čas čtení 1:04
Vojtěch Vanda

Prodejte zlaté stropy, když vám jde o chudé děti! Po smrti Maradony vyšel najevo příběh z jeho návštěvy Jana Pavla II.

NEWS
Uložit Uložené

Po smrti argentinské fotbalové legendy vyšel najevo příběh, v němž temperamentní hráč sehrál hlavní roli.

Argentinská fotbalová legenda Diego Maradona zemřel. Tato zpráva včera obletěla svět, načež se začaly objevovat příběhy, v nichž hraje hlavní roli právě geniální fotbalista s hrozivou životosprávou. Posledním z nich byla jeho audience ve Vatikánu, kdy se potkal s Janem Pavlem II. Toto setkání vedlo až k jeho ztrátě víry v Boha, kterou mu navrátil až poslední papež František. Informuje Daily Mail.

Doporučeno
Diego Maradona zemřel Diego Maradona zemřel 25. listopadu 2020 17:42

Proč k tomu došlo? V roce 2000 totiž Maradona navštívil papeže Jana Pavla II., Argentinec však na návštěvu nevzpomínal vůbec v dobrém. Nařkl svatého otce z toho, že k němu neprojevoval dostatek úcty, když jej obdaroval obyčejným růžencem, který dává svým návštěvám. Čekal totiž něco speciálního.

Načež pro Maradonu katastrofální návštěva pokračovala prohlídkou Vatikánu, přičemž přišla řeč na to, že katolické církvi jde o chudé děti. S Maradonou se ale zrovna procházeli pod honosnými ozdobnými pozlacenými stropy. 

„Byl jsem ve Vatikánu a viděl zlaté stropy. A poté jsem slyšel papeže mluvit o tom, že církvi záleží na chudých dětech. No? Tak prodejte ty stropy, chlape! Nic z toho nemáš. Taky jsi byl jen brankář,“ měl papeži říct podle Daily Mail Maradona. Jan Pavel II. byl totiž fotbalovým nadšencem, v mládí opravdu zastával post brankáře, a jeho oblíbeným týmem byla Cracovia Krakov. 

Doporučeno
10 nejlepších a nejpamátnějších gólů legendárního Diega Maradony. Angličany popravil gólem století i Boží rukou 10 nejlepších a nejpamátnějších gólů legendárního Diega Maradony. Angličany popravil gólem století i Boží rukou 25. listopadu 2020 20:44

Maradona se později do Vatikánu vrátil, konkrétně v roce 2014. „Jel jsem do Vatikánu a viděl zlaté střechy. Řekl jsem si, jak někdo může být takový vychc*nek, aby žil pod zlatou střechou a pak jezdil do rozvojových zemí líbat děti s nafouknutými břichy? Přestal jsem věřit,“ měl se vyjádřit Maradona. Jeho víru mu ale prý vrátil jeho krajan, nynější papež František, který měl od fotbalisty dostat národní dres se jmenovkou a podpisem.

Domů
Sdílet
Diskuse