Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. listopadu 2020 15:21
Čas čtení 1:14
Vojtěch Vanda

Seniorka kreslila čuníky na policejní vrata. Zřejmě se mstila za odvoz na záchytku

NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Někteří lidé karanténu už evidentně nezvládají.

S bizarním případem se setkali policisté v Královehradeckém kraji. Hlídka hořické policie se chystala na obchůzku, když si všimla, že jim někdo maluje na vrata křídou. Osobu, která se poté, co si jich všimla, dala na útěk, nakonec chytli a zjistili, že se jedná o osmašedesátiletou seniorku. S „čuníky“, které vytvořila, chtěla dát nejspíše najevo nesouhlas, že ji o víkendu policisté převezli na záchytku. 

Doporučeno
Jelen ukradl myslivci na Českokrumlovsku kulovnici a utekl. Policie zbraň stále nenašla Jelen ukradl myslivci na Českokrumlovsku kulovnici a utekl. Policie zbraň stále nenašla 24. listopadu 2020 13:03

Středeční hlídka hořické policie ani nezačala, a už musela zasahovat. Ještě před jejím výjezdem totiž načapali u vlastních vrat osobu, která jim po nich malovala křídou. Když ji vyzvali, aby toho nechala, dala se na útěk. 

„Policista osobu po pár metrech chytil, zajistil a předvedl na služebnu. V osobě byla ztotožněna osmašedesátiletá místní žena, s kterou shodou okolností v sobotu večer řešili jiný incident,“ zjistili podle mluvčí Ivy Kormošové policisté.  Ženu totiž o víkendu chytli na místním autobusovém nádraží, kde popíjela alkohol se svým známým. Tedy na veřejnosti a po 21. hodině.

Čuník, který nakreslila seniorka na vrata policie
Čuník, který nakreslila seniorka na vrata policie Zdroj: Policie ČR

„(Muž) si byl vědom porušení vládních nařízení, s policisty spolupracoval a okamžitě se vydal na cestu domů. Žena však odmítala prokázat svoji totožnost a na policisty pokřikovala, že nedělá nic špatného. Jelikož neuposlechla opakované výzvy, kladla aktivní odpor, museli ji policisté zajistit pomocí donucovacích prostředků,“ vylíčila Kormošová.

Policisté se na služebně dočkali malého vystoupení. Žena se jim snažila utéct, nespolupracovala a vulgárně jim nadávala. Posléze ji převezli na záchytnou stanici, kde se až napotřetí povedlo zjistit, že má v krvi jednu promile alkoholu. Policisty proto moc nepřekvapilo, že se ve středu chovala stejně. Každopádně po nějaké době se zklidnila, tak ji poslali domů.

Doporučeno
Agresor v Ostravě napadl těhotnou ženu pěstmi a kopanci přímo na zastávce Agresor v Ostravě napadl těhotnou ženu pěstmi a kopanci přímo na zastávce 23. listopadu 2020 12:10

„Žena se během pár dní dopustila několika přestupků, a to porušení zákazu vycházení po 21. hodině (platný do nedělní půlnoci), pití alkoholu na veřejném místě, neuposlechnutí výzvy úřední osoby. Všechny přestupky budou předány ke správnímu orgánu k dořešení,“ doplnila mluvčí. Zato křídoví čuníci šli prý umýt bez problémů, a tak policistům nevznikla žádná škoda.

Domů
Sdílet
Diskuse