Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. listopadu 2020 15:50
Čas čtení 0:37
Tereza Šnajdrová

Utracení norci vstávají z hrobů a straší obyvatele Dánska

NEWS DÁNSKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Nejedná se o děj nového hororu, ale o situaci, která nastala v Dánsku.

V Dánsku muselo být v souvislosti se šířením koronaviru utraceno až 10 milionů norků z celkových asi 15 milionů, kteří se v zemi chovají pro kožešinu. Ti teď vstávají z hrobů a straší obyvatele západního Jutska. O hororovém výjevu, který způsobují plyny rozkládajících se těl zvířat, informoval deník Guardian.

Doporučeno
Covid-19 mutuje, nakazili se lidé na norkových farmách. Dánsko chce zabít více než 15 milionů chovaných zvířat Covid-19 mutuje, nakazili se lidé na norkových farmách. Dánsko chce zabít více než 15 milionů chovaných zvířat 5. listopadu 2020 12:44

Jak se těla rozkládají, vznikají plyny,“ objasnil zmrtvýchvstání mluvčí národní policie Thomas Kristensen ve vysílání veřejnoprávního rádia DR. „To způsobuje, že se celá ta věc nafoukne a v nejhorším případě může být norek vytlačen až nad zem. Jde o přirozený proces. Naneštěstí není metr půdy jako metr půdy, záleží na jejím typu. Problém je v tom, že písčitá půda v západním Jutsku je příliš lehká,“ dodal.

V Dánsku, které je největším producentem norkové kožešiny na světě, muselo být během několika týdnů utraceno zhruba 10 milionů norků chovaných pro kožešinu. K jejich vybití země přistoupila poté, co tamní vědci objevili mutaci koronaviru, která nákazu ze zvířete přenáší na člověka a mohla by způsobit větší odolnost viru na protilátky.

Domů
Sdílet
Diskuse