Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. listopadu 2020 17:00
Čas čtení 0:41
Tereza Šnajdrová

Takto bude vypadat železnice vedoucí z centra Prahy na letiště. Hotová by mohla být za 9 let

NEWS
Uložit Uložené

Propojení centra Prahy s Letištěm Václava Havla dostává konkrétní obrysy.

Na propojení centra Prahy s Letištěm Václava Havla čekají nejen Pražené již několik desítek let. Mezitím, co se Praze podařilo vyřešit výkup potřebných pozemků, Správa železnic zveřejnila konkrétní podobu jednotlivých úseků a stanic železnice. Stavba by podle CNN Prima News mohla být dokončena v roce 2029.

Doporučeno
Utracení norci vstávají z hrobů a straší obyvatele Dánska Utracení norci vstávají z hrobů a straší obyvatele Dánska 26. listopadu 2020 15:50

Na trase, která má vést z Masarykova nádraží, se již podařilo zrekonstruovat Negrelliho viadukt. Velké změny čekají i stanici Praha-Bubny a přilehlé zastávky tramvají a metra Vltavská. Přibude také zastávka Praha-Výstaviště, díky které bude cestování na letiště nově pohodlné i pro obyvatele Holešovic.

V rámci opravy dalšího úseku trati mezi Prahou a Kladnem se kompletně zmodernizuje stávající stanice Praha-Bubny, zdvoukolejní přilehlý traťový úsek v celkové délce 1,3 kilometru a zřídí nová zastávka Praha-Výstaviště. Nová trať projde také elektrifikací,“ stojí na Facebooku Správy železnic.

Stavba již byla schválena odbornými zahraničními posudky, a proto se počítá s jejím dokončením mezi lety 2028 a 2029. V současné době se pracuje na stavebním povolení pro tři úseky Praha-Bubny – Výstaviště a Kladno – Kladno-Ostrovec. „Dosud stále počítáme s dokončením celé stavby v letech 2028 až 2029,“ uvedl mluvčí Správy železnic Marek Illiaš.

Domů
Sdílet
Diskuse