Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. listopadu 2020 9:29
Čas čtení 0:54
Richard Balog

Minimalistické linie, umělecká díla i mechové pásy na stěnách. Tento dům ze srdce Slovenska si zamiluješ

Minimalistické linie, umělecká díla i mechové pásy na stěnách. Tento dům ze srdce Slovenska si zamiluješ
Zdroj: Dominik Kurina
KULTURA
Uložit Uložené

Architekti z ateliéru Dobrý Interiér nám znovu předvádějí své umění v plné kráse.

Nejen Česko, ale i Slovensko je plné šikovných lidí, kteří by se pracovně neztratili ani v silné zahraniční konkurenci. Do dané skupiny určitě patří i architekti z ateliéru Dobrý Interiér, na jejichž díla se vždy rádi díváme.

Tým kolem Ing. arch. Michala Feketeho tě o svých kvalitách přesvědčí interiérem rodinného domu v Banské Bystrici.

Doporučeno
Dům zahalený do betonových tvárnic, jehož rodinná atmosféra ve vnitrobloku tě chytí za srdce Dům zahalený do betonových tvárnic, jehož rodinná atmosféra ve vnitrobloku tě chytí za srdce 16. listopadu 2020 13:55

Nejlepší pochvalou pro nás je, když nás znovu osloví klient, kterému jsme už interiér navrhovali, s dalším projektem. Tak tomu bylo i v tomto případě.

Už na první pohled jde o neobyčejné bydlení se štědrým dispozičním řešením a výměrou 184 metrů čtverečních, což architektům poskytlo dostatek svobody při navrhování. Majestátně působí již vstup s velkoformátovými mramorovými dlažbami a zlatými prvky, ovšem interiér si díky jednoduchým nábytkovým formám ponechává minimalistické rysy. Na stěnách přitom najdeme umělecká díla ze soukromé sbírky majitelů.

Důležitou roli hraje i osvětlení, které elegantně a zároveň hravou formou podtrhuje výjimečnost všech prostor.

Denní zóně dominují kombinace přírodních barev s výraznými akcenty, ale své místo si našly také mechové pásy v lamelové stěně, které osvěžují domácí pracovní kout.

Noční část situovaná na vrchním podlaží domu se nese na stejných vlnách a příjemnou výjimkou jsou jen ložnice s koupelnou. Tam architekti vsadili na „glamour“ v podobě polstrovaných kusů nábytku, zlatých lustrů či uměleckých detailů.

Lepší obrázek o tomto moderním bydlení ze srdce Slovenska si už ovšem uděláš díky galerii záběrů od Dominika Kuriny.

Zpět
Sdílet
Diskuse