Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. listopadu 2020 11:11
Čas čtení 1:33
Vojtěch Vanda

Policisté v Praze vypátrali otevřenou restauraci. Znevažování pravidel není hrdinství, říká Blatný

NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Restauraci vládní nařízení nijak nevadilo.

Policisté objevili otevřené restaurační zařízení, přestože stále platí vládní nařízení, které jejich provoz omezuje. Stalo se tak ve čtvrtek odpoledne v Praze-Kunraticích. Uvnitř se dokonce nacházeli lidé. Policie proto na místě rozdala pokuty, které dosáhly celkové výše 4000 korun. 

Doporučeno
Seniorka kreslila čuníky na policejní vrata. Zřejmě se mstila za odvoz na záchytku Seniorka kreslila čuníky na policejní vrata. Zřejmě se mstila za odvoz na záchytku 26. listopadu 2020 15:21

Podle informací webu iDNES.cz měli policisté ve čtvrtek odpoledne navštívit restauraci Šeberák, která vypadala, že funguje jako v obvyklém provozu. Uvnitř našli třináct osob, které se v restauraci občerstvovaly. 

„Celou událost (policisté) na místě zadokumentovali pro další využití a návštěvníky upozornili, že svou přítomností porušili současná vládní nařízení. Hlídky na místě udělily osm příkazů na místě v celkové výši čtyři tisíce korun,“ doplnil k situaci mluvčí policie Jan Rybanský. 

Se zbytkem návštěvníků byl oznámen správnímu orgánu, který by s nimi přestupek měl dořešit. Hlídka měla také návštěvníky podniku upozornit, že při dalším podobném porušení nařízení bude postupovat stejně.

Doporučeno
Jelen ukradl myslivci na Českokrumlovsku kulovnici a utekl. Policie zbraň stále nenašla Jelen ukradl myslivci na Českokrumlovsku kulovnici a utekl. Policie zbraň stále nenašla 24. listopadu 2020 13:03

Každopádně majitel restaurace Šeberák, jak zjistil web iDNES.cz, s takovým jednáním nesouhlasí. Chystá se otevřít i v pátek. Tvrdí, že vláda pouze vytváří chaos, načež její nařízení může zrušit Ústavní soud. Navíc je údajně připraven se bránit soudně v případě, pokud jeho podnik opravdu zavřou.

„Omlouvám se všem, kteří jsou přesvědčeni, že naše hostinské služby jsou také rizikové pro přenos chřipky. Já už dále čekat nemohu. Doufal jsem, že představitelé vědí, co činí. Ale není tomu tak,“ uvedl majitel na Facebooku.

„Vzhledem k chaosu, který naše vláda dělá, musím přistoupit k opatření, které vyplývá ze zákonů a hlavně z potřeb finančního úřadu. Toto nařízení říká, že se jako jednatel s.r.o. musím chovat zodpovědně a hlavně úmyslně nečinit škody na hospodaření a majetku mnou řízené s.r.o. Tak praví zákon,“ dodal.

Pod facebookovým postem se navíc začali množit komentáře o tom, že se chystají otevřít další podniky. Nakolik jsou tyto informace pravdivé, ale není jasné.

K otevření restaurace se vyjádřil i ministr zdravotnictví Jan Blatný. „Otevření restaurace Šeberák považuji za políček všem slušným lidem, kteří dodržují platná opatření, a pomáhají nám tak bojovat se současnou epidemickou situací. Už včera jsem požádal hygienu a policii, aby konali. Znevažování nastavených pravidel není hrdinství,“ uvedl.

Doporučeno
Sabina P. žije v New Yorku, kde se živí jako modelka. „Sociální sítě modeling změnily. Přehlídky už nejsou za tisíc dolarů,“ říká Sabina P. žije v New Yorku, kde se živí jako modelka. „Sociální sítě modeling změnily. Přehlídky už nejsou za tisíc dolarů,“ říká 21. dubna 2024 9:00

Domů
Sdílet
Diskuse