Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. listopadu 2020 16:40
Čas čtení 0:46
Vojtěch Vanda

Sparta Praha prodělala v minulé sezóně více než 470 milionů

SPORT AC SPARTA PRAHA ČESKO
Uložit Uložené

Majitelé Sparty zaznamenali druhý nejhorší výsledek hospodaření za posledních 16 let.

Celkem 471,6 milionu korun. Tolik prodělal fotbalový klub AC Sparta Praha v minulé sezóně. Výsledky hospodaření zveřejnila Sparta na pozvánce na valnou hromadu. Hůře na tom byla pouze v sezónně 2017/18, kdy letenský celek trénoval italský trenér Andrea Stramaccioni. Informuje o tom E15.

Doporučeno
Karlos Vémola: Líbat se od úchyla nenechám, dostane rovnou bombu. Terminátor poslal svému soupeři jasný vzkaz Karlos Vémola: Líbat se od úchyla nenechám, dostane rovnou bombu. Terminátor poslal svému soupeři jasný vzkaz 26. listopadu 2020 15:00

Skoro půlmiliardovou ztrátu za minulou sezónu počítali majitelé AC Sparta Praha, tudíž firma ACS 1893 Holding, jejímiž akcionáři jsou skupina J&T a Daniel Křetínský. Další informace k výsledkům hospodaření chtěl klub komunikovat na valné hromadě 4. prosince, avšak kvůli nynějším opatřením proti koronaviru se musela odložit. Číslo nicméně odhalila v pozvánce.

Jedná se tak o druhý nejhorší výsledek hospodaření v posledních šestnácti letech. Úplně nejhůř na tom byla Sparta v sezóně 2017/18, kdy se týmového kormidla ujal italský trenér Andrea Stramaccioni. Za jeho působení vykázala Sparta ztrátu téměř 724 milionů korun.

Celek z Letné se proto rozhodl ztrátu snížit, a hned v další sezóně zaznamenal čistý zisk 311,6 milionu korun, který, podle výroční zprávy, vyplynul z dlouhodobého finančního majetku ve výši 925 milionů korun.

Doporučeno
10 nejlepších a nejpamátnějších gólů legendárního Diega Maradony. Angličany popravil gólem století i Boží rukou 10 nejlepších a nejpamátnějších gólů legendárního Diega Maradony. Angličany popravil gólem století i Boží rukou 25. listopadu 2020 20:44

Pomohla tomu hlavně plánovaná stavba hotelu na tréninkových pozemcích klubu. Má se zde postavit pětihvězdičkový kongresový hotel Hard Rock Hotel Prague. Druhým velkým přínosem do klubové kasy byl prodej záložníka Nicolae Stanciua do saúdskoarabského Al Ahlí za 200 milionů korun.

Domů
Sdílet
Diskuse