Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. listopadu 2020 11:03
Čas čtení 0:43
Adam Smeták

Blatný: Je extrémně nepravděpodobné, že bychom do konce roku přešli do nižšího stupně než 3

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministr zdravotnictví to uvedl na tiskové konferenci po mimořádném jednání vlády.

Vláda v neděli rozhodla o přechodu celé republiky na úroveň 3 systému PES. Ve čtvrtek se otevřou restaurace, obchody, služby, skončí zákaz nočního vycházení a uvolní se celá řada dalších restrikcí, což podrobně popisujeme v článku. Ministr zdravotnictví na tiskové konferenci ale uvedl, že je extrémně nepravděpodobné, že by se do konce roku úroveň nastavených opatření ještě snižovala.

Doporučeno
Vláda ve čtvrtek otevře restaurace, obchody i služby Vláda ve čtvrtek otevře restaurace, obchody i služby 29. listopadu 2020 10:12

 

Blatný: Je extrémně nepravděpodobné, že bychom do konce roku přešli do nižšího stupně než 3
Zdroj: Úřad vlady ČR

Vláda bude zároveň muset znovu předstoupit před Poslaneckou sněmovnu a požádat o prodloužení nouzového stavu„Neřeknu, jaký to bude čas, máme před sebou dva týdny,“ uvedl ministr zdravotnictví Jan Blatný na dotaz, kdy k požádání dojde. „Velice detailně na to připravíme materiál i pro Sněmovnu, budeme to s poslanci diskutovat,“ dodal. Nouzový stav je nutný pro udržení všech pěti úrovní systému PES v chodu. Bez něj totiž není možné omezovat občany Česka na pohybu a svobodě. 

Blatný také uvedl, že ministerstvo zdravotnictví bude pravidelně informovat o dezinformacích, které se v souvislosti s pandemií nemoci Covid-19 šíří. Jejich autoři využívají frustrace občanů ze zmatečných výroků vládních činitelů a ze zdánlivé „nekonečnosti“ pandemie. Obzvláště nebezpečné jsou dezinformace namířené proti vakcinaci. Ta je přitom největší nadějí v boji za globální konec pandemie.

Domů
Sdílet
Diskuse