Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. prosince 2020 16:00
Čas čtení 3:06
Marián Mauik Biel

Wrapped 2020: Spotify spočítal, jak často jsi poslouchal Chinaski

Wrapped 2020: Spotify spočítal, jak často jsi poslouchal Chinaski
Zdroj: Spotify
HUDBA SPOTIFY
Uložit Uložené

Švédská streamovací služba již tradičně shromažďovala údaje o nejposlouchanějších skladbách i umělcích. A také o tvém hudebním vkusu.

Nejposlouchanější skladba na Spotify letos nasbírala 1,6 miliardy poslechů. Nejposlouchanější interpret, který bude pro mnohé překvapením, zas zaznamenal neuvěřitelných 8,3 miliardy poslechů jeho děl. Máme data ,která ukazují, kam směřuje hudební vkus planety.

Doporučeno
PŘEHLED: Jak se od čtvrtka mění restrikce PŘEHLED: Jak se od čtvrtka mění restrikce 3. prosince 2020 6:20

Každý prosinec už několik let představuje Spotify údaje o tom, co byl za posledních 12 měsíců největší hit na jejich službě. Ukážou i, které album či autor měli nejvíce poslechů, jaké playlisty lidé vytvářeli nebo jaké podcasty sledovali.

Součástí je i personalizovaná statistika pro každého uživatele služby. Spotify rozezná, který hudební žánr byl tvůj nejoblíbenější a nabídne ti skladby či interprety, kteří by se ti na základě této celoroční statistiky mohly líbit.

Spotify Wrapped 2020: Čo tento rok počúval svet a aj ty
Zdroj: Spotify

Není se čemu divit. Spotify je jedním z lídrů v oblasti sbírání a zpracování obrovského množství dat. Konkrétně vkusu a návyků 320 milionů jeho uživatel. Nemusíš se hned zaleknout. Stačí jim jen údaje kdo, co, kdy a jak dlouho poslouchá. Tato Big Data pak pomáhají dělat tuto službu ještě efektivnější. Jak pro posluchače, tak i pro interprety.

Zpět
Sdílet
Diskuse