Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. prosince 2020 10:38
Čas čtení 0:45
Tereza Šnajdrová

David Rath bude ve vězení pomáhat na koronavirové jednotce

NEWS DAVID RATH KORONAVIRUS
Uložit Uložené

V brněnské věznici bude nasazený i odsouzený politik a lékař Petr Kott.

Mezi odsouzenými se nachází také lékaři, čehož se vězeňská služba rozhodla využít. Jako první půjde na koronavirovou jednotku brněnské nemocnice pomáhat odsouzený lékař a politik Petr Kott. Podle informací České televize se počítá i s Davidem Rathem, který byl v roce 2019 odsouzen za korupci při zadávání veřejných zakázek.

Doporučeno
Tým dobrovolníků prolomil šifru jednoho z nejznámějších sériových vrahů historie. Zodiac zabil 37 lidí Tým dobrovolníků prolomil šifru jednoho z nejznámějších sériových vrahů historie. Zodiac zabil 37 lidí 15. prosince 2020 6:33

Bývalý středočeský hejtman David Rath si od loňského podzimu ve věznici Praha - Ruzyně odpykává svůj osmiletý trest týkající se korupce veřejných zakázek. Odsouzený již v době svého nástupu do věznice předpokládal, že vzhledem k jeho vzdělání bude na místě vypomáhat jako lékař. „Já budu chtít být tam, kde mě budou moct využít jako lékaře,“ prohlásil minulý rok. 

Ačkoliv doposud vězeňská služba jeho kvalifikaci nevyužila, nyní by se mělo vše změnit a Rath by měl začít pracovat na koronavirové jednotce pražské věznice. Petr Kott, který taktéž hraje roli v případu exhejtmana, do brněnské věznice nastoupil již loni v říjnu. I on má lékařské vzdělání, tudíž bude nasazen na jednotku pečující o nakažené odsouzené.

Domů
Sdílet
Diskuse