Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. prosince 2020 6:33
Čas čtení 0:34
Lukáš Čelka

Nenecháš se očkovat proti koronaviru, hospitalizaci si zaplatíš sám. Tato země se s odpůrci očkování nepáře

NEWS
Uložit Uložené

Lidé si rozmyslí, zda vakcínu odmítnou.

Nejmenší republika a třetí nejmenší stát v Evropě San Marino se s odpůrci očkování vůči koronavirus nepáře. Tamní úřady přijaly přísná nařízení, které říkají, že očkování bude sice dobrovolné, kdo jej ale nepodstoupí, bude si muset hradit náklady případné hospitalizace a léčby na toto onemocnění sám, informoval o tom italský portál L'unione Sarda.

Doporučeno
Mladý muž jel na skútru přes moře za svou polovičkou 4 a půl hodiny. Skončil ve vězení za porušení pandemických opatření Mladý muž jel na skútru přes moře za svou polovičkou 4 a půl hodiny. Skončil ve vězení za porušení pandemických opatření 15. prosince 2020 21:31

Z 33 tisíc obyvatel San Marina se dosud nakazilo 1 934 lidí, přičemž 51 pacientů tomuto onemocnění podlehlo. Očkování bude pro obyvatele země zdarma a kampaň k němu by se měla rozjet podobně jako v Itálii v polovině ledna. 

V Evropě se aktivně očkuje ve Velké Británii, a to vakcínami od společností Pfizer a BioNTech. Stejné vakcíny používá také Kanada a některé státy USA. Vakcínu Pfizer se chystá využít i Německo, musí být však nejprve schválena Evropskou lékovou agenturu. V Rusku se dá očkovat i vakcínou Sputnik V, která však neprošla všemi potřebnými testy.

Domů
Sdílet
Diskuse