Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. prosince 2020 18:20
Čas čtení 0:51
Miriam Rumanková

Klienti z domova sociálních služeb na Slovensku žili v otřesných podmínkách. Lidi prosili o jídlo a v pokoji měli exkrementy

NEWS
Uložit Uložené

Vnitřní teplota v pokojích se ve středu 16. prosince pohybovala od 8,4 do 18,4 stupně Celsia.

Slovenští policisté v okrese Levice provedli domovní prohlídku v prostorách domova sociálních služeb. Učinili tak na základě informací obyvatel obce, kteří tvrdili, že klienti zařízení se málokdy dostanou za brány domova a v obci prosí o jídlo a sladkosti. „Pracovníci institucí oprávněných kontrolovat tento domov se dovnitř většinou nedostali,“ informovala policie na Facebooku.

V zařízení se v čase domovní prohlídky nacházelo deset lidí ve věku od 46 do 70 let s různými onemocněními a jedna osoba byla dokonce imobilizována. Vnitřní teplota v pokojích se ve středu 16. prosince pohybovala od 8,4 do 18,4 stupně Celsia. „V místnostech byl nepořádek, zápach, hmyz, plísně na stěnách a stropech a zvířecí exkrementy v interiéru. Umístěné osoby neměly zajištěn dostatek jídla, hygienu a čisté šaty. Některé z nich trpěly různými kožními onemocněními a, navíc, s nimi bylo i nevhodně zacházeno,“ potvrdila policie.

Domů
Sdílet
Diskuse