Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. prosince 2020 13:31
Čas čtení 1:31
Martin Mičuda

Nová Lada Niva se ukázala v moderním kabátě, ale se starou technikou

Nová Lada Niva se ukázala v moderním kabátě, ale se starou technikou
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.lada.ru/en/press-releases/118463.html" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">lada.ru</a>
TECH
Uložit Uložené

Někdejší Chevrolet Niva prošel rozsáhlou modernizací.

Lada Niva. Auto, které si nemusíme absolutně představovat, protože ho všichni dobře známe. S příchodem právě odhalené modernizace si však samotná automobilka udělala v portfoliu tak trochu nepořádek. Abys tedy pochopil, o čem je vlastně nová Niva, udělejme si menší rekapitulaci.

Pokud se bavíme o ikonickém ruském off-roadu, ten již od roku 2006 nenese oficiálně název Niva, ale prostě 4x4. Je tomu tak kvůli značce Chevrolet, která po snaze vyvinout spolu s automobilkou AvtoVAZ (Lada) 2. generaci legendárního terénního vozidla, získala práva na toto jméno. Stalo se tak poté, co ruská strana kvůli chybějícím financím prodala projekt americké straně.

Doporučeno
Legendární off-road od Lady má za sebou další facelift. Rusové zvýšili zejména komfort kabiny Legendární off-road od Lady má za sebou další facelift. Rusové zvýšili zejména komfort kabiny 18. prosince 2019 12:55
Domů
Sdílet
Diskuse