Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. prosince 2020 19:56
Čas čtení 0:59
Ondřej Jarůšek

Aktualizováno: Blatný chce, aby se i ve velkých obchodech prodávalo jen nezbytně nutné zboží

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Budou tak srovnány podmínky pro velkoobchod a maloobchod.

Aktualizováno 10:22 – V původní verzi článku jsme uváděli, že ministerstvo chce, aby regály ve velkých obchodech, které neobsahují nezbytně nutné zboží, byly přelepeny páskou. Není to pravda. O opatřeních a jejich konkrétní podobě se ještě bude jednat. Za chybu se omlouváme. 

Aktualizováno 19:00 – Několik obchodních řetězců již potvrdilo, že „zakázané“ zboží budou skutečně oblepovat páskou, případně bude daný sortiment zcela vyklizen z regálu.

Doporučeno
Některé obchody v Česku budou „zakázané“ zboží oblepovat páskou Některé obchody v Česku budou „zakázané“ zboží oblepovat páskou 23. prosince 2020 19:06

-----

Epidemiologická situace se v Česku poslední týdny opět zhoršuje a celorepublikové skóre PES se už od pátku drží na 76 bodech, což je dolní hranice pro pátý, tedy nejhorší stupeň. Zatím u nás platí čtvrtý stupeň rizika, pokud se ale situace nezlepší, přejde Česká republika do pátého stupně, což by znamenalo opět zpřísňování pravidel.

Co by možný přechod do pátého stupně znamenal si může přečíst v našem článku. Na Slovensku vyřešili ve velkých obchodech zákaz prodeje nezbytně nutného zboží tak, že páskou přelepili regály s ostatními výrobky a zamezili tak jejich prodeji. Zda se touto cestou vydají i čeští obchodníci se dozvíme v následujících dnech.

Doporučeno
Antivaxery by neměli napojit na plicní ventilaci, říká německý doktor. Noste s sebou zprávu, kterou se jí vzdáte, vzkazuje jim Antivaxery by neměli napojit na plicní ventilaci, říká německý doktor. Noste s sebou zprávu, kterou se jí vzdáte, vzkazuje jim 21. prosince 2020 11:04

Na téma přechodu do pátého stupně se o víkendu vyjádřil také vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček, podle kterého se jedná jen o otázku času. Zatím však není jasné, kdy by k případnému zpřísnění pravidel mělo dojít.

Dnes vpodvečer vláda odhlasovala prodloužení nouzového stavu o dalších 30 dní, stav nouze tak bude platit až do 22. ledna.

Doporučeno
Zákaz vycházení od 21. hodiny, zavřené bary, restaurace i služby. Jak by se změnil život v Česku v 5. stupni PES Zákaz vycházení od 21. hodiny, zavřené bary, restaurace i služby. Jak by se změnil život v Česku v 5. stupni PES 22. prosince 2020 21:16
Domů
Sdílet
Diskuse