Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. prosince 2020 8:18
Čas čtení 0:36
Adam Novosad

Na Slovensku začíná očkování proti koronaviru. První vakcínu dostane lékař Vladimír Krčméry

NEWS
Uložit Uložené

Po známém lékaři budou očkováni odborníci z pandemické komise a konzilia epidemiologů.

V průběhu dnešního dne 26. prosince očekává Slovensko dodávku prvních dávek vakcíny proti koronaviru. Tamní vláda proto v posledních týdnech pracovala na plánu, jak první vakcíny efektivně distribuovat mezi nemocnice, ale i symbolicky očkovat vůbec první osobu. Předem slibovala, že první očkovanou osobou bude známá tvář z oblasti zdravotnictví.

V této chvíli už podle informací, které přinesl deník SME, víme, že prvním očkovaným bude lékař Vladimír Krčméry. Ten se zejména na začátku pandemie výrazně podílel na tvorbě opatření.

Doporučeno
Do Česka dorazila vakcína proti koronaviru, očkování začne zítra Do Česka dorazila vakcína proti koronaviru, očkování začne zítra 26. prosince 2020 8:30

Jeho očkování tak bude symbolické nejen z pohledu toho, jak Slovensku intenzivně pomáhal a pomáhá, ale také proto, aby stát obyvatelstvu vyslal signál, že se očkování nemusí obávat.

Vladimír Krčméry mezitím sám potvrdil, že prvním očkovaným bude on. Očkování proběhne v sobotu večer v nitranské fakultní nemocnici, přičemž po něm budou očkováni ostatní odborníci z pandemické komise a konzilia epidemiologů. V neděli by se zase měli začít vakcinovat zdravotníci v několika nemocnicích po celé zemi.

Domů
Sdílet
Diskuse