Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. prosince 2020 17:50
Čas čtení 0:50
Adam Novosad

Zmutovaný koronavirus z Británie poprvé potvrdili u pacientů v Německu i Francii

NEWS KORONAVIRUS NĚMECKO SLOVENSKO
Uložit Uložené

Nebezpečná mutace pomalu prolézá Evropou.

Zmutovaný koronavirus, který zřejmě vznikl před několika měsíci ve Velké Británii, se v posledních dnech pomalu šíří napříč Evropou. I když tato nová mutace začala v regionech Spojeného království řádit už na podzim, reprodukční číslo v evropských zemích zatím nenasvědčuje, že se stala dominantní v kontinentální Evropě, informuje BBC.

Doporučeno
Zeman: Chci vyzvat všechny občany, aby se nechali očkovat proti koronaviru Zeman: Chci vyzvat všechny občany, aby se nechali očkovat proti koronaviru 26. prosince 2020 13:09

Situace je však vážná. Od minulého týdne víme, že zmutovaný koronavirus identifikovali u prvních pacientů v Itálii, Dánsku, Belgii, Holandsku či na Islandu. Tyto pacienty dokázaly místní úřady izolovat a snaží se dohledat kontakty, se kterými se mezitím setkali, ale to, že se virus šíří o 71 procent rychleji, výrazně ztěžuje hygienikům práci.

Domů
Sdílet
Diskuse