Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. ledna 2021 13:12
Čas čtení 0:31
Jakub Paulík

FOTO: Hasiči počas Silvestra zasahovali 102-krát. V 27 prípadoch hasili požiare spôsobené pyrotechnikou

NEWS
Uložit Uložené

V nemocniciach ošetrovali stovky ľudí.

I keď sa Slovensko počas Silvestra nachádzalo v lockdowne, hasiči mali aj tohto roku plné ruky práce. Do 7. hodiny rannej muselo 310 hasičov absolvovať celkovo 102 výjazdov, z toho 39-krát išlo o hasenie požiarov. 27 z nich ľudia spôsobili nezodpovedným používaním zábavnej pyrotechniky.

Hasiči však pomáhali aj pri technických udalostiach (z nich bolo 15 dopravných nehôd) a 12 ekologických zásahoch, informuje Prezídium Hasičského a záchranného zboru na Facebooku. Aj vzhľadom na súčasnú situáciu sa však počet výjazdov a požiarov o niečo znížil – konkrétne bolo o 61 menej prípadov požiarov a celkový počet výjazdov sa zmenšil o 36.

Zdravotníci v Univerzitnej nemocnici Bratislava museli počas dňa a cez silvestrovskú noc ošetriť 420 ľudí. 12 pacientov ošetrovali na Klinike popálenín a rekonštrukčnej chirurgie. Hovorkyňa UNB Eva Kliská tvrdí, že išlo o prípady neopatrného zaobchádzania s pyrotechnikou. Zdravotníci sa ďalej museli postarať aj o 23 ľudí, ktorí sa intoxikovali alkoholom.

Domů
Sdílet
Diskuse