Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
2. ledna 2021 15:44
Čas čtení 0:32
Tímea Krauszová

Bitcoin překročil hranici 31 tisíc dolarů, za týden narostl o 15 %

NEWS
Uložit Uložené

Kryptoměně se v posledních týdnech extrémně daří.

Bitcoin dnes překročil další historickou hranici, když dosáhl přibližně 31 353 amerických dolarů (přes 670 tisíc korun). Jde o historický milník v hodnotě kryptoměny, které se v posledních týdnech daří. Ještě na Štědrý den měl hodnotu něco přes 26 tisíc dolarů, za posledních sedm dní mu cena stoupla o 15,5 %.

Celkově v roce 2020 Bitcoin stoupl na ceně až o 300 %, přičemž až 50 % z toho získal jen během prosince, píše CoinDesk. Celková hodnota BTC je aktuálně 569,1 miliardy dolarů a předběhlo ho jen devět veřejných obchodních společností (publicly traded company).

Doporučeno
Majk Spirit chtěl své dceři koupit před měsícem Bitcoin: Dnes lituje, že to neudělal Majk Spirit chtěl své dceři koupit před měsícem Bitcoin: Dnes lituje, že to neudělal 22. listopadu 2020 19:36
bitcoin
Zdroj: Google/screenshot

Cyklus Bitcoinu podle experta na kryptoměny trvá zhruba čtyři roky a odhaduje se, že jeho cena by mohla během toho narůst od 50 000 dolarů po 500 000 dolarů. „Kdyby se to stalo, ukázal by se jako pravdivý narativ o tom, že z Bitcoinu se stal uchovatel hodnoty,“ řekl Adam Kracík pro Refresher. Přečti si celý rozhovor.

Domů
Sdílet
Diskuse