Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. ledna 2021 9:01
Čas čtení 0:47
Daniel Mikolášik

Mladý lyžař v Tatrách strhnul lavinu, zachraňovali ho vrtulníkem

NEWS
Uložit Uložené

21letý Slovák utrpěl úraz dolní končetiny.

Úraz dolní končetiny utrpěl v sobotu během lyžování v Derešském kotli 21letý skialpinista. Mladému Slovákovi, který tam lyžoval s dalším mužem, pomáhali horští i letečtí záchranáři. Lyžař uvolnil i lavinu, informovali horští záchranáři na své internetové stránce.

Doporučeno
Muž na pekáči sjížděl černou sjezdovku, vylétl a dopadl do strouhy. Vážně si poranil páteř Muž na pekáči sjížděl černou sjezdovku, vylétl a dopadl do strouhy. Vážně si poranil páteř 3. ledna 2021 9:19


Lyžaři přišla na pomoc pozemní skupina Horské záchranné služby (HZS). Během jejich výstupu s transportním prostředkem do kotle kvůli dlouhé časové dostupnosti a závažnosti poranění kontaktovali i posádku vrtulníkové záchranné služby (VZZS) z Popradu.

„K pacientovi se jako první dostal záchranář HZS, který ho na místě zateplil, ošetřil a zafixoval mu končetinu za pomoci vakuové dlahy. Do příletu vrtulníku poskytl zraněnému prvotní zdravotní péči,“ píší horští záchranáři.

Domů
Sdílet
Diskuse