Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. ledna 2021 9:35
Čas čtení 0:37
Daniel Mikolášik

Po nemocnicích jsou plné už i márnice. Kapacity v Nitře pomalu nestačí, těla budou vozit na zimní stadion

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

V regionu nestíhají pohřbívat mrtvé pacienty, kteří se hromadí po svátcích.

Situace v Nitře je čím dál vážnější. Nemocnice je plná, chybí zdravotní personál a město má problémy s odkládáním těl obětí covidu-19. Na hřbitově sv. Cyrila a Metoděje se proto již od 1. ledna nachází externí chladící přívěs určený pro mrtvá těla. Kritický stav se však netýká pouze nemocnic, ale už i márnic.

Doporučeno
Babiš: Rezervace na očkování proti covidu-19 bude pro seniory nad 80 let od 15. ledna, pro ostatní od února Babiš: Rezervace na očkování proti covidu-19 bude pro seniory nad 80 let od 15. ledna, pro ostatní od února 3. ledna 2021 12:16

TV Markíza ve své reportáži informuje, že v regionu nestíhají pohřbívat mrtvé pacienty, kteří se hromadí po svátcích. Krematorium zpopelňuje mrtvé i ze středního Slovenska, chladící boxy se proto zaplňují. Právě z toho důvodu pomáhá i externí přívěs.

„Volné termíny jsou nejdříve někdy kolem 15. ledna. Stále je to takové, že denně máme dva až čtyři pohřby, a dalších pět až šest zesnulých se přiveze. Nestíhá se pohřbívat,“ uvedl Peter Nemček z pohřební služby.

Nemček zároveň dodává, že si je jistý, že region nejhorší časy teprve čekají. Pokud by v tomto tempu nadále přibývali mrtvé a kapacity by už nestačily, těla budou vozit na vedlejší plochu zimního stadionu.

Domů
Sdílet
Diskuse