Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. ledna 2021 8:30
Čas čtení 3:27
Katarína Danková

Přelomový rok 2020. Modelkou roku se stala plus-size kráska Paloma Elsesser. Jak se dostala na výsluní?

Přelomový rok 2020. Modelkou roku se stala plus-size kráska Paloma Elsesser. Jak se dostala na výsluní?
Zdroj: unsplash.com/Flaunter
MÓDA MÓDA
Uložit Uložené

Ocenění Model of the Year Awards katapultovalo na vrchol některá známá, ale i méně známá jména ve světě modelingu. Největším pokrokem je přijetí plus-size modelek nejen modelingovým průmyslem, ale i světem samotným.

Už podvacáté uděluje zahraniční platforma models.com ocenění Model/ka roku za zásluhy v módním průmyslu. V zastoupení 250 voličů reprezentujících široký rozsah těch největších profesionálů ve své branži, od vlasových a make-up artistů, stylistů až po designéry, fotografy či budoucí módní talenty.

Rok 2020 ale patřil změnám i pokrokům. Svět modelingu se otevřel ženám s plnějšími křivkami. I proto toto prestižní ocenění získala Paloma Elsesser, která okouzlila porotu a celý svět plus size modelingu. Za zády nechala Bellu Hadid, Kendall Jenner, Irinu Shayk, Abby Champion a další.

Doporučeno
Měla jsem pocit, že tu pro mě není žádná budoucnost, že je to konec, říká Tereza s bipolární poruchou (Rozhovor) Měla jsem pocit, že tu pro mě není žádná budoucnost, že je to konec, říká Tereza s bipolární poruchou (Rozhovor) 14. ledna 2021 14:17
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa paloma elsesser (@palomija)

Kdo je Paloma Elsesser?

26letou modelku objevila na Instagram před více než 5 lety make-up umělkyně Pat McGrath a od té doby mění svět modelingu k nepoznání. Její exotický zjev je výsledkem kombinace africko-latinskoamericko-evropské kultury a díky svým křivkám reprezentuje zástupy žen.

Dřina v módním průmyslu se Palomě vyplatila, a i díky ní se posílila nová kategorie krásy v modelingu: plus size models. S jmény jako Denise Bidot, Alessandra Garcia, Christina Mendez, Lorna Litz, Rosie Mercado či Ashley Graham dává i obdařenějším ženám po celém světě naději splnit si své sny v dosavadním světě plném dokonalých těl.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa paloma elsesser (@palomija)

Po make-up modelingu se Palomě začaly hrnout spolupráce. Rihannina Fenty Beauty a následně prohlídka Savage x Fenty ve spodním prádle, focení odvážné kampaně pro Glossier či kampaň značky 7 For All Mankind, která si plus size modelku přizvala z důvodu rozšíření konfekčních velikostí.

Doporučeno
Móda REFRESHER: Sleduj, co nosí během prvních jarních dnů Češky a Slovenky. Hitem jsou široké džíny, boxy mikiny i vzorovaná saka Móda REFRESHER: Sleduj, co nosí během prvních jarních dnů Češky a Slovenky. Hitem jsou široké džíny, boxy mikiny i vzorovaná saka 16. dubna 2024 14:00

Její nejnovější úspěch zdobí lednovou obálku amerického vydání Vogue, na kterou je hrdá a jíž se se slzami v očích pochlubila i své rodině. Cover story obálky je výstižná: „Jak Paloma Elsesser mění módní svět k lepšímu.“

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa paloma elsesser (@palomija)

Jak Paloma Elsesser mění módní svět k lepšímu 

Už od malička měla Paloma největší podporu doma. Její spirituálně založení rodiče ji ve všem podporovali a učili ji mít se ráda takovou, jakou je a respektovat jakoukoliv vizuální jinakost. Největší problém však měla sama se sebou, ve své hlavě. Nedokázala se přijmout a i když vždy měla kolem sebe dobré přátele, cítila se osaměle.

Domů
Sdílet
Diskuse