Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. ledna 2021 21:51
Čas čtení 1:09
Martin Mičuda

Singer ASC je úchvatná novodobá interpretace ikonické 911 do náročného terénu

Singer ASC je úchvatná novodobá interpretace ikonické 911 do náročného terénu
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://singervehicledesign.com/blog/2021/01/05/all-terrain-competition-study-acs-enables-off-road-racing/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">singervehicledesign.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Vzniknou 2 exempláře, oba jsou výsledkem objednávky jednoho majitele.

Pokud patříš ke skalním automobilovým fanouškům a požitkářům, jistě víš, že firma Singer Vehicle Design stojí za úžasnými moderními interpretacemi modelů Porsche. Za poslední léta se díky ní znovuzrodilo několik generací ikonické 911. Nyní se americká společnost postarala opět o slušný rozruch, když světu ukázala novodobou podobu slavného Porsche 911 SC Safari z roku 1978.

Singer si to tak tentokrát namířil do terénu, kde bys modelovou řadu 911 příliš nečekal. Výtvor s názvem ACS, čili All-Terrain Competition Study, je jakýsi terénní závodní speciál, který opět vznikl na přání zákazníka. Exkluzivita navazuje na Porsche 911 generace 964, s ní má však společný maximálně tak tvar, respektive siluetu karoserie. Daný exemplář byl totiž patřičně přizpůsoben na náročný terén, ale jak je tomu zvykem, i tentokrát kombinuje design z minulosti s moderní technikou.

Doporučeno
Porsche vylepšilo elektrický Taycan. Nyní je ještě rychlejší a inteligentnější Porsche vylepšilo elektrický Taycan. Nyní je ještě rychlejší a inteligentnější 21. srpna 2020 15:50
Singer, ASC,
Zdroj: https://singervehicledesign.com/blog/2021/01/05/all-terrain-competition-study-acs-enables-off-road-racing/

Dokazuje to nejen plejáda moderních prvků v exteriéru (plně LEDková světla) či interiéru (digitální budíky, sportovní sedadla), ale i motor. Tím je vzduchem chlazený plochý šestiválec. 3,6litrový agregát má dvě turbodmychadla a výkon 330 kW / 450 koní. Motor spolupracuje s 5stupňovou sekvenční převodovkou, která posílá sílu na obě nápravy. Standardem je totiž stálý pohon všech kol.

Jednotlivé části karoserie jsou vyrobeny z karbonu, přibyla větší palivová nádrž, terénní pneumatiky, hliníkem chráněný podvozek, až dvě plnohodnotné rezervy nebo ochranný rám, který splňuje předpisy FIA. To přijde rozhodně vhod, protože kousek, na který se díváš, nebude žádnou leštěnkou do obývacího pokoje, ale poslouží majiteli v rámci pouštních závodů. Aby toho nebylo málo, nejmenovaný zákazník si dal postavit dva exempláře, přičemž ten druhý je určen pro akce na asfaltových površích.

Cenové relace zveřejněny nebyly, jak je ale v případě značky Singer zvykem, ručně vyráběné interpretace slavných Porsche 911 stojí řádově miliony korun. Zda nakonec vznikne více exemplářů, je sporné, majitel však výrobci povolil případným zájemcům vyjít vstříc a postavit podle jeho vozidel další kousky.

Singer, ASC,Singer, ASC,Singer, ASC,Singer, ASC,
Zobrazit galerii
(24)
Domů
Sdílet
Diskuse