Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. ledna 2021 12:48
Čas čtení 0:47
Jakub Paulík

Komunikace po smrti: Chatbot od Microsoftu chce napodobit chování a vzhled zesnulých osob

TECH
Uložit Uložené

Společnost podala žádost o patent.

Microsoft podal žádost o patent na chatbota, který by dokázal napodobovat reakce a hlas zesnulých lidí. Pomoci při tvorbě „posmrtného života“ mrtvé osoby by měly zejména sociální sítě a jejich data.

Doporučeno
Známou českou IT firmu prošetřují americké úřady. Její platformu zřejmě využili ruští hackeři při útocích na USA Známou českou IT firmu prošetřují americké úřady. Její platformu zřejmě využili ruští hackeři při útocích na USA 8. ledna 2021 11:33

Všechny zprávy, příspěvky, přidané fotografie, videa či zvukové záznamy budou zdrojem pro vytvoření chatbota, který zosobňuje identitu konkrétního člověka, informuje Forbes. Microsoft má však v plánu kromě sociálních sítí čerpat i z psaných dopisů. Tato možnost bude zřejmě vhodná zejména u starších lidí, kteří nejsou tak jako mladá generace neustále „nalepení“ na Facebooku.

V žádosti o patent Microsoft uvádí, že by kombinací dostupných záznamů o jedinci mohl vzniknout dokonce i hlasový font, díky kterému by chatbot zněl podobně jako zemřelý člověk. Pomocí videí a fotografií by chtěl dále Microsoft vytvořit podobu chatbota, který by měl vypadat jako daný člověk

Domů
Sdílet
Diskuse