Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. ledna 2021 18:15
Čas čtení 1:05
Adam Novosad

Cena Bitcoinu se prudce propadla o více než 20 % v průběhu jediného dne

NEWS
Uložit Uložené

Pokles přišel po rekordním růstu, odborníci ale pokles vítají.

Cena Bitcoinu se za jediný den propadla o více než 20 procent. Zatímco začátkem prosince se spekulovalo, zda Bitcoin překoná svůj dosavadní rekord téměř 20 tisíc dolarů, kryptoměna překonala všechna očekávání a minulý pátek dosáhla nového rekordu. Obchodovalo se s ní za téměř 42 tisíc dolarů. Takový rychlý nárůst však netrval dlouho, píše Kesq.

Kryptoměnu neustále část odborné veřejnosti označuje za bublinu, která musí prasknout a lidé v ní ztratí peníze, ale druhá část expertů na tyto digitální peníze náhlý pokles ceny přivítala. „Je to strašidelné, když cena Bitcoinu pouze stoupá vzhůru,“ vysvětlil James Putra ze společnosti TradeStation Crypto.

Doporučeno
Drogový dealer přišel o 110 milionů dolarů v Bitcoinech. Přístupové kódy ukryl do udice, kterou mu uklízečky vyhodily Drogový dealer přišel o 110 milionů dolarů v Bitcoinech. Přístupové kódy ukryl do udice, kterou mu uklízečky vyhodily 3. prosince 2020 7:34

Putra svou pozici vysvětlil tak, že rekordní růst nemohl mít dlouhé trvání, pokud se podíváme na výkonnost Bitcoinu během loňského roku. Když se svět poprvé ponořil do lockdownu po příchodu pandemie koronaviru, hodnota Bitcoinu padla na 4 tisíce dolarů a nikdo nevěděl, kdy se trh vzpamatuje. V průběhu posledního měsíce potom kryptoměna narostla o stovky procent a trh se podle odborníků přehřál.

Domů
Sdílet
Diskuse