Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. ledna 2021 22:07
Čas čtení 0:50
Dominik Vetrák

ISIS vyhrožuje hercům z filmu Mosul smrtí. Film na Netflixu je pobouřil a štáb se bojí o své životy

FILMY A SERIÁLY FILM
Uložit Uložené

Snaha o autentické zobrazení boje proti ISIS rozzlobila množství skutečných teroristů.

Mosul je loňský vojenský film od Netflixu, který zobrazuje agenty speciálního iráckého týmu SWAT, kteří jsou ochotni položit svůj život v boji proti teroristické skupině ISIS. Snímek natočili podle skutečného příběhu, kdy odvážní vojáci zachránili nezkušeného policistu Kawu (Adam Bessa).

Jenže zabíjení členů ISIS je citlivé téma. Snímek se v Evropě a na Středním východě stal nesmírně úspěšným, ale společně s čísly sledovanosti narůstal i počet lidí, kteří film nenáviděli.

Doporučeno
Recenze: Pieces of a Woman Recenze: Pieces of a Woman 11. ledna 2021 20:22

Velmi rychle to zjistil i herec Suhail Dabba ztvárňující kapitána týmu SWAT. Po pár hnusných slovech a výhrůžkách se dočkal i komentářů ve stylu, že si musí dávat pozor na svou hlavu, pokud ji chce mít na krku. Podporovatelé ISIS mu psali, že vědí, kde bydlí, a že se s ním brzy setkají, informuje Deadline.

Výhrůžky zabitím dostali i jiní členové štábu, ale nejvíce jich museli snést herci. Někteří si našli výhrůžky přímo na WhatsAppu, přičemž jim zmizely instagramové profily. Netflix a produkční společnosti AGBO a 101 Studios najaly profesionální ochranky, protože se všichni báli o životy herců. Ochranka byla přítomna i během natáčení.

To probíhalo pod velmi přísným drobnohledem producentů a odborníků na terorismus. Film měl krycí název Picnic a když se distribuovaly scénáře, odstranily se z nich jakékoliv zmínky o ISIS. Více se o problémovém natáčení a vydání filmu Mosul dočteš zde.

Domů
Sdílet
Diskuse