Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. ledna 2021 8:42
Čas čtení 0:38
Ondřej Jarůšek

Policie se zabývá Klausovou návštěvou zavřené restaurace, kde měl být více než hodinu. Potřeboval prý jen na záchod

NEWS VÁCLAV KLAUS
Uložit Uložené

Provozovateli restaurace hrozí pokuta až 20 tisíc korun.

Václav Klaus si před pár dny, tedy v době, kdy v zemi platí nejpřísnější protipandemická opatření, zašel bez roušky do zavřené restaurace. V té strávil více než hodinu. Prý si jen došel na toaletu a podle manažera podniku si objednal jídlo s sebou, Klaus ale s žádnými krabičkami neodešel. Případem se nyní zabývají policisté. Informovala o tom stanice CNN Prima News

„Věc stále prošetřujeme a v případě, že bude zjištěno případné porušení, osoby budou oznámené příslušnému správnímu orgánu. Jedna osoba bude oznámena pro porušení vládních nařízení magistrátu, druhá hygieně,“ řekl mluvčí policie Jan Rybanský pro CNN Prima News.

Doporučeno
Exprezident Klaus i přes zákaz vyrazil bez roušky do zavřené restaurace Exprezident Klaus i přes zákaz vyrazil bez roušky do zavřené restaurace 13. ledna 2021 11:13

Provozovateli restaurace hrozí pokuta ve výši až 20 tisíc korun, ale jak velkou pokutu by mohl dostat bývalý prezident, není v tuto chvíli jasné. Kupříkladu Roman Prymula a Jaroslav Faltýnek, kteří před pár měsíci rovněž navštívili podnik, který měl být v tu dobu zavřený, dostali pokutu 3 tisíce korun.

Václav Klaus proti vládním opatřením dlouhodobě protestuje. Nejednou se na veřejných akcích objevil bez roušky. Zaujímá také odmítavý postoj k vakcíně proti koronaviru.

václav klaus
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
Domů
Sdílet
Diskuse