Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. ledna 2021 12:29
Čas čtení 1:04
Adam Novosad

Muž v roce 2013 nechtěně vyhodil harddisk s Bitcoiny, které mají hodnotu asi 6 miliard korun. Chce je najít a čtvrtinu darovat

NEWS
Uložit Uložené

James Howells se své Bitcoiny snaží zoufale najít už dlouhá léta.

James Howells vyhodil v roce 2013 svůj harddisk, na němž měl uložených 7 500 Bitcoinů. Mezitím se z něj stala známá tvář, protože v zoufalé snaze získat svou kryptoměnu zpět několikrát poskytl rozhovory médiím a nyní dokonce samotnému městu Newport udělal štědrou nabídku, píše BBC.

Ve městě Newport totiž svůj harddisk vyhodil, a tak s největší pravděpodobností skončil na místní skládce. James Howells tak aktuálně městu nabízí, že až 25 procent z hodnoty ztracených Bitcoinů daruje do městského fondu na pomoc s následky koronaviru.

Doporučeno
Neznámý dárce poslal Bitcoiny v hodnotě více než půl milionu dolarů útočníkům na washingtonský Kapitol Neznámý dárce poslal Bitcoiny v hodnotě více než půl milionu dolarů útočníkům na washingtonský Kapitol 15. ledna 2021 18:57

V současnosti přitom hodnota ztracených Bitcoinů dosahuje kolem 6 miliard korun, a tak by čtvrtina z této částky činila asi 1,5 miliardy. Howells tvrdí, že kdyby mu město konečně dovolilo skládku odpadu prohledat, tak by peníze okamžitě daroval bez zbytečných otázek.

Domů
Sdílet
Diskuse