Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. ledna 2021 11:14
Čas čtení 1:09
Tereza Šnajdrová

ČHMÚ: V těchto krajích může v úterý napadnout přes 7 centimetrů sněhu

NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Uložit Uložené

Zimní oblečení ještě neschovávej a připrav se na mrznoucí srážky.

Minulý týden jsme bojovali s mrazy, které na některých místech dosáhly až –20 °C a studené zimní počasí bude v Česku vládnout i v týdnu nadcházejícím. Dojde k lehkému oteplení, díky kterému rtuť teploměrů sice klesne do minusových hodnot, avšak maximálně na –5 °C. To pro nás podle Meteopressu znamená mrznoucí srážky, které mohou komplikovat dopravu.

Český hydrometeorologický ústav navíc varuje před sněžením, které dopadne na oblasti na severu země. Části Ústeckého, Libereckého a Královéhradeckého kraje se mohou v úterý těšit až na více než 7 centimetrů nového sněhu.

Doporučeno
Jaroslav Flegr: Situace bude hrozná v celé Evropě, ale v Česku to bude asi nejhorší (Rozhovor) Jaroslav Flegr: Situace bude hrozná v celé Evropě, ale v Česku to bude asi nejhorší (Rozhovor) 17. ledna 2021 11:54

Pondělí

Dnes očekáváme oblačno až zataženo a na většině území bude i nadále sněžit. Teploty se budou pohybovat v rozmezí 2 až -10 °C, takže dbej zvýšené opatrnosti na silnicích.

Úterý

V úterý nás taktéž čeká oblačno až zataženo, avšak sníh se bude vyskytovat pouze ojediněle. Od poledne se sněžení promění v déšť se sněhem či déšť a nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 0 až 4 °C, na horách pak -3 °C. 

počasí
Zdroj: Meteopress

Středa

Ve středu bude konečně možné na některých místech vidět i sluníčko, neboť nás čeká polojasno až oblačno. Rtuť teploměrů vyšplhá na 2 až 6 °C, přesto se lokálně mohou vyskytovat mrznoucí srážky. 

Zpět
Sdílet
Diskuse