Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. ledna 2021 13:26
Čas čtení 0:48
Tereza Šnajdrová

PES 4. stupeň: Již pátý den se skóre nachází pod nejvyšším stupněm, rozvolnění přesto nečekej

NEWS KAREL HAVLÍČEK KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministr průmyslu, obchodu a dopravy Karel Havlíček o rozvolnění mluvil v neděli v diskusním pořadu Prima Partie.

Jakmile byl Jan Blatný dosazen na post ministra zdravotnictví, představil protiepidemický systém PES, který je rozdělen na pět stupňů podle rizika šíření koronaviru. Ačkoliv se Česko již pátý den čísly nachází ve 4. stupni PSA, žádné rozvolnění nás pravděpodobně nečeká. Podle Jana Blatného a Karla Havlíčka musíme být obezřetní.

Doporučeno
Jaroslav Flegr: Situace bude hrozná v celé Evropě, ale v Česku to bude asi nejhorší (Rozhovor) Jaroslav Flegr: Situace bude hrozná v celé Evropě, ale v Česku to bude asi nejhorší (Rozhovor) 17. ledna 2021 11:54

Ačkoliv se celá republika již pátý den nachází ve čtvrtém stupni systému PES, současná opatření i nadále odpovídají stupni pátému a vláda se je zatím nechystá nijak výrazně zmírnit. Ministr Karel Havlíček v nedělní Partii uvedl, že je nutné udržet epidemický vývoj v nižším stupni alespoň sedm dní po sobě.

Zpět
Sdílet
Diskuse