Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. ledna 2021 12:16
Čas čtení 0:31
Tereza Šnajdrová

ČHMÚ: V těchto krajích platí výstraha před sněhem, náledím, ale také silným větrem

NEWS ČHMÚ PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Uložit Uložené

Nízký stupeň nebezpečí platí až do středečního odpoledne.

Ačkoliv vysoké mrazy, které Česko sužovaly v minulém týdnu, postupně odcházejí, Český hydrometeorologický ústav přidal výstrahu před sněžením, náledím a také silným větrem hned v několika krajích. Kde si dávat pozor na vozovce? A která města se mohou těšit ze sněhové nadílky?

Doporučeno
ČHMÚ: V těchto krajích může v úterý napadnout přes 7 centimetrů sněhu ČHMÚ: V těchto krajích může v úterý napadnout přes 7 centimetrů sněhu 18. ledna 2021 11:14

Na pozoru by se měli mít především obyvatelé severovýchodní a jihovýchodní části republiky, neboť zde od dnešního odpoledne až do zítřejšího poledne platí výstraha před sněhem, náledím a silným větrem. Konkrétně se jedná o Moravskoslezský, Olomoucký, Zlínský, Jihomoravský, Pardubický, Jihočeský, Královéhradecký, Liberecký, Ústecký kraj a Vysočinu.

Dnešní denní teploty by se měly vyšplhat až na -1 až 3 °C a na mnoha částech území proto hrozí náledí, které by mohlo komplikovat dopravu. Řidičům je doporučeno sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně. Večerní teploty pak klesnou na -6 °C a místy by mohlo napadnout až 7 centimetrů sněhu.

počasí
Zdroj: ČHMÚ
Doporučeno
Jaroslav Flegr: Situace bude hrozná v celé Evropě, ale v Česku to bude asi nejhorší (Rozhovor) Jaroslav Flegr: Situace bude hrozná v celé Evropě, ale v Česku to bude asi nejhorší (Rozhovor) 17. ledna 2021 11:54
Domů
Sdílet
Diskuse