Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. ledna 2021 21:36
Čas čtení 0:33
Viktor Kniš

Rozbroje v extrémistickej ĽSNS: Poslanec Mazurek končí v predsedníctve kvôli Kotlebovi

NEWS
Uložit Uložené

Poslanec ĽSNS Milan Mazurek končí v predsedníctve Kotlebovej strany. Oznámil to prostredníctvom Facebooku.

Poslanec ĽSNS Milan Mazurek končí v predsedníctve Kotlebovej strany. Oznámil to cez Facebook, pričom ako dôvod uviedol zmenu stanov, ktoré odhlasovali delegáti na nedávnom stretnutí počas lockdownu.

„Začiatkom tohto mesiaca delegáti snemu strany odhlasovali zmenu stanov, ktorá mení spôsob fungovania predsedníctva, jeho štruktúru a dáva predsedovi strany prakticky všetky kompetencie. Z praktického hľadiska tak predsedníctvo stratilo význam a stalo sa len čisto pro forma orgánom,“ napísal odsúdený extrémista Mazurek s tým, že sa o obsahu zmien stanov dozvedel náhodou. 

Prekáža mu, že s ním nikto zmeny nekonzultoval a nedostal možnosť vyjadriť sa. „Nedokážem si nijako vysvetliť, prečo nám to zatajili, prečo nám takto klamali...,“ uvádza Mazurek, ktorý aj naďalej zostáva rádovým členom ĽSNS. 

„Tak ako vždy vystupujem proti totalitným praktikám Igora Matoviča, tak nemôžem zostať ticho ani teraz. Bolo by to pokrytecké,“ dodal. 

O podpredsednícky post sa nebude uchádzať ani europoslanec Milan Uhrík.

Domů
Sdílet
Diskuse