Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. ledna 2021 18:44
Čas čtení 1:06
Vojtěch Vanda

VIDEO: Policie našla na Žižkově varnu drog i s 250 gramy pervitinu náhodou. Do bytu jela pouze kvůli volání o pomoc

NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Proč muž zavřený ve varně drog volal o pomoc, není jasné.

Zoufalé volání o pomoc z jednoho z Žižkovských bytů donutilo jednat pražské policejní jednotky, které se jaly místo zkontrolovat. Když se minulý týden v časných ranních hodinách policisté vypravili na místo, nikdo jim neotvíral. Z obavy o život člověka se proto rozhodli do bytu vniknout. Uvnitř nevěřili vlastním očím; mimo muže, kterému nic nebylo, našli varnu pervitinu i s velkým množstvím drogy vysoké kvality.

Doporučeno
Řidič v Blansku srazil chodkyni. Okřikl ji, ať nevolá policii, a ujel Řidič v Blansku srazil chodkyni. Okřikl ji, ať nevolá policii, a ujel 20. ledna 2021 16:11

Proč muž z bytu na Žižkově volal o pomoc, policie nesdělila. Faktem je však to, že se hlídka minulý týden v časných ranních hodinách k němu do domu vypravila právě kvůli onomu volání. Po příjezdu jim byt nikdo neotvíral, proto z obavy o život osoby volající o pomoc vnikla policie dovnitř bytu s pomocí hasičů, a to balkonovými dveřmi

Uvnitř však nenašli nic jiného než jednoho muže, jenž se jevil v pořádku, a suroviny na výrobu drog, proto museli na místo dorazit další specialisté. Ti poté, co dorazili, muže poznali, a označili jej za „starého známého“ vařiče. 

„Následně kriminalisté provedli domovní prohlídku, při které byla nalezena kompletní varna se všemi komponenty, chemikálie, váhy, obalový materiál a další prostředky k výrobě drog. Dále více než 250 gramů vysoce kvalitního čerstvě vyrobeného pervitinu, heroin a další zakázané látky,“ popsala úlovek policistů mluvčí Violeta Siřišťová.

Osmadvacetiletý recidivista, který se nakonec z muže vyklubal, tak bude čelit obvinění z trestného činu, který jej může poslat na dlouhou dobu za mříže. Za podobnou činnost byl totiž v minulosti již odsouzen. 

Doporučeno
Muž v Praze řídil přes zákaz řízení. Aby policii zmátl, nahlásil jiné jméno, které však mělo zákazy čtyři Muž v Praze řídil přes zákaz řízení. Aby policii zmátl, nahlásil jiné jméno, které však mělo zákazy čtyři 20. ledna 2021 17:08

„V současné chvíli je obviněný ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což mu v případě odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Obviněný je umístěný ve vazbě,“ dodala Siřišťová.

Domů
Sdílet
Diskuse