Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. ledna 2021 17:01
Čas čtení 0:46
Ondřej Jarůšek

64letá žena šla v sandálech a ponožkách na túru do Krušných hor, cestou se jí navíc ztratila kamarádka

NEWS
Uložit Uložené

Jedna si vzala do hor levní obuv, druhá se vzdala telefonu.

Horská služba vyjížděla v pátek v Krušných horách k jen těžko pochopitelnému případu. Čtyřiašedesátiletá žena se totiž vydala na pěší túru kolem vrchu Loupežník u Dubí pouze v sandálech a ponožkách. Na procházku navíc vyrazila se svou o pět let starší kamarádkou, kterou během výšlapu ztratila.

„Starší paní dala té mladší svůj mobil do batohu a pak se kdoví proč rozdělily. Mladší paní se podařilo vrátit na Krušnohorskou lyžařskou magistrálu a pak zavolala policistům, že postrádá kamarádku. Ti pak obratem kontaktovali nás s prosbou o součinnost při pátrání,“ popsal situaci Tomáš Plíva, zasahující člen Horské služby Krušné hory.

Poté, co policisté našli podle mobilního telefonu místo, kde se ženy rozdělily, začala zhruba devadesátiminutová pátrací akce, během které se naštěstí nezvěstnou turistku podařilo v pořádku nalézt na silnici mezi Dubí a Krupkou.

Podobný případ záchranáři nepamatují. Zatímco totiž jedna z žen vyšla do hor v letní obuvi, druhá se dobrovolně vzdala telefonu a s kamarádkou se rozdělila.

Doporučeno
VIDEO: Při tvrdém pádu si Ester Ledecká roztrhla ret VIDEO: Při tvrdém pádu si Ester Ledecká roztrhla ret 23. ledna 2021 12:35

„To, co jsme viděli při této akci, neodpovídalo 30 letům zkušeností pohybu na horách, tak jak paní uvedla, bylo porušení snad všech zásad pohybu v zimních horách,“ náčelník Horské služby Krušné hory Miroslav Račko. Ten zároveň varoval všechny turisty, aby se takto v žádném případě nechovali.

Horská službaHorská službaHorská služba
Zobrazit galerii
(3)
Domů
Sdílet
Diskuse