Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. ledna 2021 22:26
Čas čtení 0:54
Miriam Rumanková

Italský doktor je obviněn ze zabití pacientů s koronavirem. Usmrtil je prý úmyslně, aby uvolnil lůžka v nemocnici

NEWS
Uložit Uložené

Právníci tvrdí, že doktor při podání léků požádal kolegy, aby opustili místnost.

Itálii obletěl případ o doktorovi, který údajně usmrtil dva pacienty s onemocněním Covid-19, aby uvolnil lůžka v nemocnici. Carlo Mosca, 47letý lékař, je obviněn ze smrti dvou lidí ve věku 61 a 80 let. Vše se mělo odehrát v nemocnici Munticiàr. O případu informuje portál Metro.

Incident se měl podle všeho odehrát už v březnu loňského roku, kdy byla situace v Itálii opravdu kritická. Policie začala kromě těchto dvou případů vyšetřovat i další tři. Nezamlouvají se jí totiž záznamy obviněného doktora, který je aktuálně vězněn v jeho vlastním domě. Doktor Carlo Mosca všechna obvinění popírá.

Prokurátor tvrdí, že lékař podal nemocným pacientům sukcinylcholin a propofol, které na oddělení obvykle používají k anestezii pro pacienty. Jde obvykle o pacienty, kteří trpí onemocněním Covid-19 a díky těmto látkám jim dokáží zavést hadičky do těla.

Doporučeno
Nizozemci protestují proti zákazu vycházení. Rozbíjejí výklady, autobusové zastávky, bijí policisty i novináře Nizozemci protestují proti zákazu vycházení. Rozbíjejí výklady, autobusové zastávky, bijí policisty i novináře 26. ledna 2021 8:48

Vyšetřovatelé a vedení nemocnice ale uvádějí, že zesnulí pacienti neměli zavedeny do průdušnice trubky, a proto nebylo nutné využití anestezie.

Domů
Sdílet
Diskuse