Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. ledna 2021 16:32
Čas čtení 0:51
Lukáš Čelka

Muži, který nakráčel se sekerou do slovenského parlamentu, hrozí 8 let. Měl u sebe papírky se jmény poslanců

NEWS
Uložit Uložené

22letý muž ve středu krátce po 15:30 nakráčel před hlavní vchod budovy Národní rady Slovenské republiky na náměstí Alexandra Dubčeka a násilím se pokoušel otevřít dveře vedoucí do prostoru vestibulu.

Vůči mladému muži, který si to namířil do budovy Národní rady Slovenské republiky se sekerou, již začalo trestní stíhání. Policie ho obvinila z trestného činu útoku na orgán veřejné moci ve stádiu pokusu a z výtržnictví, informovala o tom na svém Facebooku.

22letý muž z Bratislavy ve středu krátce po 15:30 nakráčel před hlavní vchod budovy Národní rady Slovenské republiky na náměstí Alexandra Dubčeka a násilím se pokoušel otevřít dveře vedoucí do prostoru vestibulu. Ty se mu ale z důvodu jejich zabezpečení nepodařilo otevřít.

Mladík se následně chystal vyndat z igelitové tašky sekeru, což se mu ale nepodařilo z důvodu rychlého zásahu příslušníků Úřadu pro ochranu ústavních činitelů a diplomatických misí MV SR. Muže na místě zadrželi a po příjezdu předali policii, která mladíka eskortovala na příslušný orgán policejního sboru.

Doporučeno
Night Stalker vraždil spící muže a znásilňoval jejich ženy. Na stehno stařenky nakreslil rtěnkou pentagram Night Stalker vraždil spící muže a znásilňoval jejich ženy. Na stehno stařenky nakreslil rtěnkou pentagram 27. ledna 2021 14:30

„Muž měl u sebe při zadržení sekeru s dřevěným topůrkem o délce 67 cm, nůž s pevnou čepelí s pouzdrem zelené barvy, zavírací nůž černé barvy a několik kusů papírků se jmény poslanců a názvy politických stran. V této souvislosti provedli policisté Bratislavské krajské kriminálky na základě souhlasu soudce prohlídku bytových prostor, v rámci které zajistili další věci důležité pro trestní řízení,“ stálo v příspěvku policie.

Policie dále informovala, že muži hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody na 3 až 8 let. Vyšetřovatelům byl zpracován i podnět k návrhu na vazební stíhání obviněného.

Domů
Sdílet
Diskuse