Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. února 2021 11:25
Čas čtení 1:16
Dominik Vetrák

Tip na seriál: Succession od HBO

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

První dvě série jsou plné skvělých hereckých výkonů a dramatických momentů.

Succession je rodinné a korporátní drama, které sleduje rodinu Royových. Ta vlastní mediální konglomerát Waystar Royce. Šéfuje mu legenda v byznysu Logan Roy (Brian Cox). Ten se postupně připravuje na to, že odejde do důchodu a firmu zanechá svému synovi Kendallovi (Jeremy Strong). Na poslední chvíli se ale rozhodne jinak, což vytočí Kendalla, který se svému otci vzepře.

Následuje celá plejáda právních a korporátních diskusí, problémů a rozebírání toho, jak může taková rodina ve velké firmě fungovat. Logan má další 3 děti, exmanželku a novou přítelkyni, ale tam jeho rodina zdaleka nekončí. V mnoha případech je tak Succession rodinným dramatem z prostředí bohatých a mocných lidí.

Doporučeno
Recenze: Malcolm & Marie je zatím nejlepším filmem roku s bravurním scénářem a herci Recenze: Malcolm & Marie je zatím nejlepším filmem roku s bravurním scénářem a herci 8. února 2021 20:52

Na druhou stranu vypráví o velkých společnostech, politice a penězích. Nás ale více bavila polovina seriálu, která se soustředila na rodinné vztahy, dialogy a postavy. Každá postava se na míle odlišuje od všech ostatních. Každá je něčím specifická a skvěle zahraná. Z hlediska herecké kvality je na tom seriál velmi dobře, ale všem i tak kraluje Brian Cox jako hlava rodiny Logan Roy.

Zatrpklého, inteligentního „dinosaura“ žijícího ve staré době hraje velmi přesvědčivě. I navzdory svému věku ale má stále co říct a firmu vede pevnou rukou. Vidí, že ji ještě nemůže přenechat žádnému ze svých potomků, a tak rozehrává nebezpečnou hru, která ovlivní celou rodinu a mediální svět. 

V první sérii poznáš hříchy a charaktery postav, přičemž se seznámíš s fungováním tohoto světa. Najde se zde několik skvělých momentů a bude tě bavit sledovat, jak se vyvíjí příběh a jak jednotliví členové rodiny řeší zradu ve vlastních kruzích.

Succession
Zdroj: HBO

Seriál se pořádně rozjede až ke konci první série. V té druhé pak už nasazuje vysoké tempo s významnějšími zvraty, ještě lepšími hereckými výkony a dojemnějším příběhem, který i z méně oblíbených postav udělal lidi hodné diváckých sympatií. 

Na seriálu se podílelo více scénáristů a režisérů, ale mezi jednotlivými epizodami nepozoruješ žádné propastné rozdíly. Drží si konzistentní kvalitu. Succession vyhrálo řadu ocenění a zařadilo se mezi špičku seriálové produkce současnosti.

 

Domů
Sdílet
Diskuse