Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. února 2021 17:10
Čas čtení 0:44
Richard Balog

Vďaka obuvi od Beate Karlsson sa premeníš na monštruóznu príšeru z morských hlbín

Vďaka obuvi od Beate Karlsson sa premeníš na monštruóznu príšeru z morských hlbín
Zdroj: AVAVAV
MÓDA
Uložit Uložené

Uberá sa podľa teba módny priemysel správnym smerom? My o tom pri pohľade na tieto kúsky mierne pochybujeme.

V zásade nemáme nič proti neobvyklym či extravagantným návrhom, avšak Beate Karlsson tentokrát popustila uzdu svojej fantázie o niečo viac, ako by bolo vhodné a výsledkom je monštruózna obuv. Pod hlavičkou mladej talianskej značky AVAVAV totiž predstavila mini-kolekciu, na ktorú určite nezabudneš.  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by AVAVAV (@avavavfirenze)

Hlavná myšlienka spoločnosti AVAVAV pritom spočíva v tom, že čo je pre módne domy odpad, tak pre nich predstavuje poklad. Tým avšak nenarážame na hrôzostrašný vzhľad jednotlivých kúskov, ale na ich udržateľnosť, keďže boli vyrobené primárne z vyradených zvyškov látok.

Táto stránka značky so sídlom vo Florencii sa nám páči, avšak reálne využitie je na tom už o niečo horšie. Monštruózna obuv na podpätku so 4 prstami a výškou po stehná nie je nositeľná, teda minimálne nie na klasické prechádzky. Pre chodidlá je totiž anatomicky nepresná. 

Dostupných je hneď niekoľko variantov v príšerných farbách, od metalickej fialovej, cez svetlomodrú až po tmavočervenú či lesklú čiernu s cenovkou 900 eur. Väčšinu nájdeš na webe AVAVAV, avšak veríme, že v slovenských a českých uliciach túto „obuv“ neuvidíme. Čo si o tomto extravagantnom počine Beate Karlsson myslíš ty? 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by AVAVAV (@avavavfirenze)

Doporučeno
Předbíhají se módní domy v tom, kterému se podaří představit ošklivější tenisky? Předbíhají se módní domy v tom, kterému se podaří představit ošklivější tenisky? 8. února 2021 16:54
Domů
Sdílet
Diskuse