Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. února 2021 20:20
Čas čtení 3:06
Richard Balog

5 nejžhavějších trendů v oblasti slunečních brýlí pro rok 2021

5 nejžhavějších trendů v oblasti slunečních brýlí pro rok 2021
Zdroj: Instagram / @garconstyle
MÓDA
Uložit Uložené

Oční optiky jsou otevřené, tak proč si neudělat radost novým kouskem, kterým dokonale ozvláštníš své outfity?

Sluneční brýle jsou tématem, kterému se pokaždé věnujeme s radostí. Stejně jako při ready-to-wear kolekcích, tak i v případě tohoto oblíbeného doplňku jednotlivé trendy přicházejí a odcházejí častokrát rychleji, než je člověk zaregistruje. Návrháři totiž neustále vymýšlejí něco nového, čím si získávají pozornost a běžní lidé, kteří pozorně nesledují všechny módní novinky, postupně ztrácejí přehled v tom, po jakých kouscích se vyplatí sáhnout. 

V následujících řádcích tak najdeš 5 nejžhavějších trendů v oblasti slunečních brýlí pro rok 2021. Pokud patříš do skupiny, která bez tohoto funkčního doplňku nedokáže existovat, nebo ti dodává potřebnou dávku anonymity, tak pozorně čti a najdi ty správné. 

Doporučeno
Jak se sladit od ponožek až po roušku? Jak se sladit od ponožek až po roušku? 25. února 2021 8:46

Aviator

Tvrzením, že model Aviator patří mezi nejznámější sluneční brýle vůbec, určitě nebudeme daleko od pravdy. Na trh byly uvedeny ještě před 2. světovou válkou a od té doby je poznal celý svět. Jde o nadčasovou klasiku, kterou mimo jiné proslavil film Top Gun a aktuálně jsou na vrcholu oblíbenosti za poslední roky. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jonathan Daniel Pryce (@garconstyle)

Ve své nabídce je přitom nenabízí jen značka Ray-Ban v různých provedeních s kovovým rámem či mnozí výrobci napodobenin. Při návštěvě lepších očních optik je najdeš na pultech Bottega Veneta, Cartier, Gucci, ale i Berluti, avšak krok vedle neuděláš ani s cenově dostupnějšími modely z dílen Komono, Chim a podobně.  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jonathan Daniel Pryce (@garconstyle)



Štíhlé linie

Častokrát se řídíme heslem, že méně je někdy více, a to v roce 2021 platí i v případě slunečních brýlí. Přední návrháři nám už delší dobu servírují modely s úzkými rámy, avšak pravá vlna hypu je čeká v následujících týdnech, respektive měsících a v tvé sbírce se tak určitě neztratí. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jonathan Daniel Pryce (@garconstyle)

Tedy v případě, že máš užší obličej s ostřejšími rysy, které obdobné kousky efektně rozšíří. Co se týče výběru, je jen na tobě, zda sáhneš po celočerných klasikách s plastovým rámem jako na záběrech, nebo po stylových vzorovaných modelech, díky kterým se neztratíš v davu. 

V tomto případě preferujeme spíše oválnější tvary, jaké najdeš například v portfoliu značek Fenty nebo Marques 'Almeida, avšak ženy neprohloupí ani koupí úzkých cat-eye. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jonathan Daniel Pryce (@garconstyle)



Ostré úhly

Pokud preferuješ maxi před mini, tak právě trend ostrých úhlů je jako stvořený pro tebe. V tomto případě totiž platí, že čím větší a mohutnější, tím lépe a přesvědčí tě o tom nejen A$AP Rocky na snímku níže. V roce 2020 hrála prim zejména různá provedení modelu Millionaire 1.1 z dílen Louis Vuitton a vše nasvědčuje tomu, že hranaté sluneční brýle budou v kurzu také v nejbližším období. 

Zpět
Sdílet
Diskuse