Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. února 2021 22:29
Čas čtení 0:37
Adam Smeták

Zeman: Putin mi slíbil dodávku vakcíny Sputnik

Zeman: Putin mi slíbil dodávku vakcíny Sputnik
Zdroj: Kancelář prezidenta republiky
NEWS KORONAVIRUS MILOŠ ZEMAN
Uložit Uložené

Český prezident vyjednal v dopise svému ruského protějšku příslib vakcíny Sputnik V proti koronaviru.

Prezident Miloš Zeman v sobotu uvedl, že Rusko je ochotno České republice dodat vakcínu Sputnik V. Naší hlavě státu to měl přislíbit přímo prezident Ruské federace Vladimir Putin. Zeman to uvedl pro televizi CNN Prima News.

Naše hlava státu poslala Putinovi dopis se žádostí o vakcínu Sputnik V. Učinila tak po dohodě s předsedou vlády Andrejem Babišem (ANO). „Pokud jsem správně informován, tak této žádosti bude vyhověno. Budeme ale samozřejmě potřebovat tu certifikaci,“ uvedl Zeman pro CNN Prima NEWS. Na doplňující dotaz redaktorky, zda má na mysli evropskou certifikaci, uvedl, že by mu „úplně stačila certifikace SÚKLu“.

Doporučeno
Karlovy Vary či Pelhřimov nemají souvislé území. Mohou se občané při procházkách pohybovat mezi jednotlivými částmi? Karlovy Vary či Pelhřimov nemají souvislé území. Mohou se občané při procházkách pohybovat mezi jednotlivými částmi? 27. února 2021 17:33

To je nicméně v přímém rozporu s názorem ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO). Ten dříve uvedl, že o Sputniku V se bude uvažovat až v momentě, kdy jej schválí Evropská agentura pro léčivé přípravky (EMA). Ruský výrobce vakcíny ale zatím o certifikaci agentury nepožádal.

Sám prezident Zeman se nechal očkovat již na konci ledna, a to první oficiálně schválenou vakcínou od společností Pfizer/BioNTech. 

Doporučeno
Očkování učitelů: Za první den se registrovalo 100 tisíc pedagogů Očkování učitelů: Za první den se registrovalo 100 tisíc pedagogů 27. února 2021 19:24
Domů
Sdílet
Diskuse