Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. února 2021 0:12
Čas čtení 4:32
Ondřej Jarůšek

Válka o 10 000 eur, legendární bojovníci i mladí talenti. Toto byl turnaj Oktagon Underground: Last Man Standing

Válka o 10 000 eur, legendární bojovníci i mladí talenti. Toto byl turnaj Oktagon Underground: Last Man Standing
Zdroj: Oktagon MMA
SPORT OKTAGON MMA
Uložit Uložené

Sobotní turnaj Oktagon Underground: Last Man Standing přinesl mnoho fantastických bitev.

Osm členů pyramidy, jeden vítěz, 10 tisíc eur. A malé rukavice. V tomto duchu se neslo volné pokračování loňského úspěšného projektu Oktagon Underground, které tentokrát dostalo podnázev Last Man Standing. Představila se na něm postojářská elita z Česka, Slovenska i zahraničí a kromě samotných pyramidových zápasů se fanoušci stali svědky také doprovodných super fightů, v nichž jsme viděli jak domácí legendy, tak i mladé talenty.

Doporučeno
Z ulice na vrchol: Vycházející hvězda Oktagonu MMA Tadeáš „Mawar“ Růžička si klade velké cíle (Rozhovor) Z ulice na vrchol: Vycházející hvězda Oktagonu MMA Tadeáš „Mawar“ Růžička si klade velké cíle (Rozhovor) 25. února 2021 12:46
oktagon
Zdroj: Oktagon MMA

Galavečer otevřel první z nachystaných reserve fightů Jan Pajtaš vs. Andrej Šimkulič. Ti se postarali o boj plný ostrých výměn a nechyběl ani povedený knockdown v závěru třetího kola. Jeho autorem byl Pajtaš, který poslal Šimkuliče k zemi tvrdou pravačkou. Tři kola však o vítězi podle bodových rozhodčích nerozhodla, a tak přišel na řadu extra round.

Zde se rozhodujícím momentem stalo Šimkuličovo koleno, kterým Pajtaše trefil do oblasti žeber a český borec šel k zemi. Z té se ještě postavil, ale zvrátit zápas už nedokázal. Z výhry se tak nakonec radoval Andrej Šimkulič.

Druhým reserve fight patřil Ladislavu Krištůfkovi a Štefanu Mészárosovi a o atraktivní podívanou nebyla nouze ani v tomto případě. V druhém kole uštědřil Krištůfek svému soupeře krásný knockdown a tempo nepolevovalo ani v posledním, třetím kole. Ukončení před limitem jsme sice neviděli, senzační bitvu ale ano. Jako vítěz z ní odešel 3:0 na body Ladislav Krištůfek.

Doporučeno
Karfiolové uši: O co se jedná, jak k nim dochází a jak se proti nim dá chránit? Karfiolové uši: O co se jedná, jak k nim dochází a jak se proti nim dá chránit? 18. února 2021 14:30

Do prvního pyramidového zápasu nastoupili britský buldok Bailey Sugden a mladá hvězda Vašek Sivák. „Bad Boy“ v tomto zápase dle očekávání potvrdil pozici favorita a z boje si odnesl zaslouženou výhru 2:0 na body. Vzdorovitého Brita trefoval skvělými údery, ten ale vše ustál a rány dokázal opětovat. Sivákovi způsobil i tržnou ránu nad pravým okem. Na vítězství to ale nestačilo.

Zajímavý moment přišel po samotném boji, kdy Vašek Sivák na postojový zápas vyzval Samuela „Piráta“ Krištofiče, který o něm před začátkem turnaje řekl, že je dle jeho názoru „přeceňovaný“. Borci si však toto nedorozumění vyříkali a k žádnému vzájemnému střetu borců z úplně jiných váhových kategorií nedojde.

Přestože si Sivák vybojoval postup do semifinále, nakonec byl bohužel nucen z pyramidy odstoupit kvůli poraněné noze a stehům nad okem. V semifinále jej tak nahradil Krištůfek

oktagon
Zdroj: Oktagon MMA
Doporučeno
120kilové monstrum Brock Lesnar ovládl svět wrestlingu a stal se šampionem UFC. Prošel si i závislostí na alkoholu a vicodinu 120kilové monstrum Brock Lesnar ovládl svět wrestlingu a stal se šampionem UFC. Prošel si i závislostí na alkoholu a vicodinu 11. února 2021 9:53

Michael Krčmáč a Ladislav Lengál. Tak zněla jména autorů druhého pyramidového zápasu. Žádné KO se nekonalo, ovšem po třech kolech měli bodoví rozhodčí velmi jednoduchou práci a vítězství 3:0 na body jednoznačně přiřkli Michaelu Krčmářovi, který dominoval po celou dobu zápasu.

První předčasné ukončení večera přinesl zápas Milana Paleše s německým borcem Carstenem Ringlerem. Slovenský bojovník poslal soupeře v druhém kole do počítání a svou práci dokonal v kole třetím, kdy šel Ringler k zemi znovu a jeho roh se rozhodl hodit do klece ručník. Skvělý výkon na straně Paleše.

Ze Španělska se přišel o slávu a peníze pobít Marc Dass Rey, kterému se ve čtvrtfinále postavil Marco Novák. Přestřelky z předešlých bojů vystřídala spíše taktická a vyrovnaná bitva, na jejímž konci ruku po výhře 3:0 na body zvedal Španěl. Jak se však diváci později dozvěděli, kvůli tržné ráně nad okem nebyl Španěl schopen nastoupit do semifinále.

oktagon
Zdroj: Oktagon MMA

Aktéry prvního super fightu se stali Andy Čechovský a Chorvat Teo Mikelič. Ti si údery vyměňovali celá tři kola, na jejichž konci nebylo zcela jasné, zda rozhodčí vyhlásí vítěze, anebo extra round. Jeden z bodových nakonec viděl zápas jako remízu, další dva se však přiklonili na stranu Chorvata, který se tak domů odvezl výhru 2:0 na body.

Jediný ženský zápas večera patřil Viktorii Bulínové, která boj přijala na poslední chvíli, a Kláře Strnadové. Dámy si nic nedarovaly a divákům se naskytl pohled na další vyrovnanou bitvu. Bodoví rozhodčí však měli o vítězce jasno – 3:0 na body zvítězila Klára Strnadová, čest však patří i její soupeřce Viktorii Bulínové.

Ohromně tvrdého knockoutu jsme se dočkali ve třetím super fightu večera, v němž síly poměřili Melvin Mané a Patrik Križan. První z jmenovaných ve třetím kole zápas rozhodl nádherně protaženou pravačkou, kterou Mané trefil soupeře přímo na bradu. Ten se jen bezvládně skácel k zemi. Viz video níže.

oktagon
Zdroj: Oktagon MMA

První semifinálový boj přinesl střet Michaela Krčmáře s Ladislavem Krištůfkem, který nahradil zraněného Vaška Siváka. Přestože jsou Krčmář a Krištůfek kamarádi, v kleci to nebylo znát a rozhodně se nijak nešetřili. Právě naopak. Nekompromisní bitva nakonec došla až do posledního kola, po jehož konci se prvním finalistou stal Michael Krčmář.

O druhém finalistovi rozhodl další semifinálový duel, ve kterém se potkali Milan Paleš a Andrej Šimkulič, který byl náhradou za zraněného Španěla. „Minči“ však ani tentokrát nezaváhal, ve druhém kole dokázal Šimkuliče ukončit a zajistil si tak cestu do vysněného finále.

Jedním z hlavních taháků večera se stal zápas Fabiána Fapša s Matějem Kozubovským. Fapšo potvrdil svou přezdívku „Tank“, jelikož Kozubovského poslal v prvním kole hned dvakrát k zemi. Role se však do jisté míry vyměnily v druhém kole, kdy Fapšo sebevědomě uhýbal před údery Kozubovského, který jej však nakonec přesně trefil a slovenský bijec šel do počítání.

Ve třetím kole se zdálo, že otěže začíná pěvně přebírat Kozubovský, pak ale Fapšo vystřelil další tvrdou pravačku, po níž byl Kozubovský opět počítán. Slovenský „Tank“ si tak po neskutečné bitvě připsal vítězství 3:0 na body.

oktagon
Zdroj: Oktagon MMA

Tomáše Hrona není zřejmě třeba fanouškům bojových sportů představovat. Domácí legenda má na kontě přes sto bitev a na turnaji Last Man Standing se utkal s bezmála 130kilovým Srbem Mitričem. Ten překvapil hned úvodu, kdy Hrona poslal do počítání prvním úderem a potvrdil tak rčení „kdo má vanu, ten má ránu“.

Hron však uplatnil své obrovské zkušenosti, z pádu se oklepal a dařilo se mi Mitriče trefovat přesnými údery. Oba borci stupňovali tempo zápasu až do třetího kola, po jehož konci bodoví rozhodčí vyhlásili extra round. V něm Hron utrpěl tržnou ránu na čele, přesto však válčil až do poslední sekundy. Dva ze tří bodových rozhodčí nicméně nakonec za vítěze označili srbského bojovníka.

Zápas století postojářské scény. Takovou přezdívku si před turnajem vysloužila bitva dvou skutečně zvučných jmen thajského boxu – Vladimíra Moravčíka a Igora Daniše. Dlouhého trvání však zápas neměl. K závěru prvního kola totiž Moravčík trefil Daniše přesnou levačkou na spodek a bylo dobojováno. Nádherné KO.

Pak už přišel čas na finále pyramidy, na které všichni fanoušci čekali. V tom proti sobě stanuli Milan Paleš a Michael Krčmář, kteří se pobili o výhru ve výši 10 tisíc eur. Očekávaný zápas v závěru prvního kola ale přerušil nepříjemný eye poke, kterého se nechtěně dopustil Krčmář a do poslední chvíle nebylo jasné, zda bude moct Paleš dále bojovat. Ten se ale rozhodl pokračovat.

Borci si sahali na samé dno a do svého třetího zápasu večera dávali naprosto vše. Důležitý moment přišel ve třetím kole, kdy Paleš poslal po úderu pravačkou Krčmáře do počítání a právě i díky tomu si zajistil výhru 3:0 na body. Milan Paleš se tak stal právoplatným vítězem pyramidy Last Man Standing a kromě velkého poháru si odnesl i šek na 10 tisíc eur.

oktagon
Zdroj: Oktagon MMA

Oktagon 22 již brzy

Jedna akce skončila a další už se blíží. Již 27. března se totiž uskuteční turnaj Oktagon 22, jehož zlatým hřebem se stane titulový zápas šampiona Karlose Vémoly se slovenským vyzývatelem Milanem Ďatelinkou. Dále zde uvidíme bitvu Samuela Krištofiče s Alexem Lohorém a spoustu dalších zajímavých duelů.

Domů
Sdílet
Diskuse