Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
27. února 2021 19:24
Čas čtení 0:49
Adam Smeták

Očkování učitelů: Za první den se registrovalo 100 tisíc pedagogů

Očkování učitelů: Za první den se registrovalo 100 tisíc pedagogů
Zdroj: TASR/František Iván
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Už v prvních minutách se registrovaly desítky tisíc pracovníků ve školství.

Zájem učitelů o přednostní očkování je mimořádný. Jen za první dvě hodiny se zaregistroval 52,5 tisíce pedagogů. Vyplývá to z dat Chytré karantény. Registrace byla spuštěna v sobotu v devět hodin ráno. Už během prvních 15 minut bylo zaznamenáno kolem 10 tisíc registrací, po 50 minutách už se do systému přihlásilo 30 tisíc žadatelů. Zapisovalo se tedy přibližně 10 pedagogických pracovníků za vteřinu. Za první den se registrovalo zhruba 100 tisíc pedagogů.

Nyní spuštěná první etapa je určena zejména pro učitele a nepedagogické pracovníky ve školství ve věku od 55 let a výše, případně pro ty, kdo zajišťují provoz otevřených škol. Vybrali je ředitelé jednotlivých škol, kteří jim poskytli kód od ministerstva školství. Učitelé se prostřednictvím něj mohou registrovat k prioritnímu očkování. Na místě pak musí ještě doložit potvrzení od zaměstnavatele o práci ve škole.

Podle odhadů ministerstva pracuje ve školství zhruba 330 tisíc lidí. Další etapa jejich očkování by měla nastat za dva až tři týdny. Očkováni by měli být zejména vakcínou AstraZeneca. Ministerstvo zdravotnictví očkování pedagogům a dalším pracovníkům ve školství důrazně doporučilo. 

Registrace učitelů probíhá ne těchto stránkách.

Doporučeno
Karlovy Vary či Pelhřimov nemají souvislé území. Mohou se občané při procházkách pohybovat mezi jednotlivými částmi? Karlovy Vary či Pelhřimov nemají souvislé území. Mohou se občané při procházkách pohybovat mezi jednotlivými částmi? 27. února 2021 17:33
Domů
Sdílet
Diskuse