Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. března 2021 14:43
Čas čtení 0:38
Dominik Vetrák

The Queen's Gambit vyhrál Zlatý glóbus za nejlepší seriál. Anya Taylor-Joy se stala nejlepší herečkou

The Queen's Gambit vyhrál Zlatý glóbus za nejlepší seriál. Anya Taylor-Joy se stala nejlepší herečkou
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Anya Taylor-Joy získává své první velké herecké ocenění.

Dnes v noci předávala organizace Hollywood Foreign Press Association Zlaté glóby za nejlepší filmy a seriály v minulém roce. 78. ročník přinesl několik překvapení i zklamání, ale s mnohými z nich jsme se již smířili při oznámení samotných nominací. Kompletní seznam vítězů najdeš zde, ale my jsme se rozhodli ještě vypíchnout dvě konkrétní kategorie. Jde o nejlepší televizní minisérii a nejlepší herečku v minisérii.

Naplno zabodovala minisérie od Netflixu s názvem The Queen's Gambit, kterou jsme v recenzi doporučovali i my. Na Zlatých glóbech se stala nejlepším miniseriálem a hlavní herečka Anya Taylor-Joy se zase stala nejlepší herečkou. Pro talentovanou mladou americko-argentinsko-britskou herečku jde o první velké herecké ocenění.

Doporučeno
Teorie o WandaVision: Kdo je ve skutečnosti Scarlet Witch, jak do toho zapadají mutanti a uvidíme zcela jiného Visiona? Teorie o WandaVision: Kdo je ve skutečnosti Scarlet Witch, jak do toho zapadají mutanti a uvidíme zcela jiného Visiona? 28. února 2021 10:28

Seriál The Queen's Gambit zachycuje hlavní postavu Beth od dob v sirotčinci, kde podlehla závislosti na sedativech. Beth, která je pronásledována osobními démony, se přemění na zručného a okouzlujícího vyvrhele, který je poháněn i koktejlem z omamných látek. Je odhodlaná překonat tradiční hranice ve světě šachu, v němž dominují muži. Více se dozvíš zde.

Domů
Sdílet
Diskuse