Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. března 2021 17:21
Čas čtení 0:34
Lukáš Čelka

Bývalý francouzský prezident Sarkozy je vinen z korupce. Soud mu uložil trest tři roky vězení, z toho jeden nepodmíněně

Bývalý francouzský prezident Sarkozy je vinen z korupce. Soud mu uložil trest tři roky vězení, z toho jeden nepodmíněně
Zdroj: FOTO TASR/AP
NEWS
Uložit Uložené

Očekává se, že se vůči rozsudku odvolá.

Bývalý francouzský prezident Nicolas Sarkozy je vinen z korupce. Pařížský soud ho odsoudil na tři roky vězení, z toho dva podmíněně, informoval o tom The Guardian.

Sarkozy se měl v roce 2014 pokusit nelegálně získat informace od soudce, jež se týkaly vyšetřování, ve kterém figurovalo i jeho jméno. Podle soudců existují „vážné důkazy“ o nelegální spolupráci mezi Sarkozyho právníkem Thierrym Herzogem a soudcem Gilbertem Azibertem.

Doporučeno
Úplně se klepu. Babišová reagovala na slova svého manžela, když se dozvěděla o útočníkovi, jenž měl vyhrožovat její rodině Úplně se klepu. Babišová reagovala na slova svého manžela, když se dozvěděla o útočníkovi, jenž měl vyhrožovat její rodině 1. března 2021 16:01

Bývalý prezident se svým právníkem měli nabídnout Azibertovi lukrativní post v Monaku jako úplatek za to, že jim předá informace o vyšetřování údajného nelegálního financování Sarkozyho prezidentské kampaně v roce 2007.

Je nepravděpodobné, že Szarkozy stráví byť jen den ve vězení. Roční trest odnětí svobody mu může soud udělit několika způsoby, včetně nošení elektronického náramku nebo domácího vězení.

Očekává se, že bývalý prezident Sarkozy se vůči rozsudku odvolá. Jde však o prvního francouzského prezidenta v historii, který dostal podobný trest.

Domů
Sdílet
Diskuse