Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. března 2021 8:17
Čas čtení 0:27
Ondřej Jarůšek

Roman Prymula se stal oficiálním poradcem Miloše Zemana

Roman Prymula se stal oficiálním poradcem Miloše Zemana
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS MILOŠ ZEMAN
Uložit Uložené

Předtím radil premiérovi.

Bývalý ministr zdravotnictví Roman Prymula bude radit prezidentu Miloši Zemanovi. Vyplývá to z webových stránek Hradu, kde se Prymulovo jméno objevilo na seznamu Zemanových oficiálních poradců.

To, že by se někdejší šéf zdravotnictví mohl stát poradcem prezidenta, Zeman naznačil již před několika dny. „Já uvažuji o tom, že by byl můj neplacený poradce,“ řekl prezident. Prymulu prý považuje za nejlepšího epidemiologa v zemi.

Doporučeno
PŘEHLEDNĚ: Toto jsou nová opatření, která platí od pondělí na 3 týdny PŘEHLEDNĚ: Toto jsou nová opatření, která platí od pondělí na 3 týdny 1. března 2021 8:10

Prymula předtím radil premiérovi Andreji Babišovi (ANO), jejich spolupráce ale skončila poté, co vyšlo najevo, že Prymula navštívil fotbalové utkání pražské Slavie, přestože jen pár hodin předtím ještě sám navrhoval zavést tvrdá opatření proti pandemii koronaviru.

Z postu ministra zdravotnictví zase Prymulu loni smetla kauza kolem návštěvy restaurace, která měla být podle vládních nařízení zavřená.

Domů
Sdílet
Diskuse