Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. března 2021 9:09
Čas čtení 0:35
Ondřej Jarůšek

Česko má rekordní počet pacientů ve vážném stavu

Česko má rekordní počet pacientů ve vážném stavu
Zdroj: Gabriel Kuchta/Getty Images
NEWS
Uložit Uložené

Hospitalizováno je 7 717 pacientů a ve vážném stavu je 1 568 lidí.

Za úterý hygienické stanice odhalily 12 150 nových případů nákazy koronavirem. Pozitivní výsledek mělo 33,4 % provedených test, což je o několik procent více, než tomu bylo předchozí den. 

V současné době je u nás onemocnění covid-19 potvrzeno u 148 924 osob, celkově bylo dosud potvrzeno 1 252 242 případů. Aktuální statistiky zveřejnilo ministerstvo zdravotnictví na svých stránkách.

Doporučeno
PŘEHLEDNĚ: Toto jsou nová opatření, která platí od pondělí na 3 týdny PŘEHLEDNĚ: Toto jsou nová opatření, která platí od pondělí na 3 týdny 1. března 2021 8:10

Stoupl také počet hospitalizací. V tuto chvíli se v nemocnicích nachází již 7 717 pacientů a ve vážném stavu je 1 568 lidí, což je nejvíce od začátku pandemie.

Každým dnem také přibývají vysoké počty mrtvých. Za včerejší den je zatím evidováno 96 obětí, toto číslo však s další aktualizací dat pravděpodobně naroste o několik dalších desítek. Dosud u nás v souvislosti s onemocněním covid-19 zemřelo již 20 701 osob.

Kvůli zhoršující se epidemiologické situaci vláda zavedla dosud nejtvrdší lockdown, který bude platit po dobu tří týdnů do 21. března. Zakázané je mimo jiné cestování mezi okresy a zavřít musela velká část obchodů. Přehled změn si můžeš přečíst zde.

Doporučeno
Formulář pro opuštění okresu: Stáhni si dokumenty, které potřebuješ pro  cestování s výjimkou Formulář pro opuštění okresu: Stáhni si dokumenty, které potřebuješ pro cestování s výjimkou 10. března 2021 18:13
Domů
Sdílet
Diskuse