Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. března 2021 10:49
Čas čtení 0:41
Tereza Šnajdrová

Brněnská nemocnice dnes ráno obdržela lék ivermektin pro 20 tisíc pacientů

Brněnská nemocnice dnes ráno obdržela lék ivermektin pro 20 tisíc pacientů
Zdroj: TASR/Michal Svítok
NEWS BRNO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Do nemocnice bylo dodáno 10 tisíc balení ivermektinu.

Jeden z léků, který údajně zmírňuje průběh koronaviru, je i ivermektin. A právě ten dnes dorazil do Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně, odkud bude v případě potřeby distribuován do dalších nemocnic po celé republice. Brněnská nemocnice obdržela 10 tisíc balení tohoto léčiva, což postačí zhruba pro 20 tisíc pacientů, informují Novinky.

Doporučeno
Česko má rekordní počet pacientů ve vážném stavu Česko má rekordní počet pacientů ve vážném stavu 2. března 2021 9:09

Zařídili jsme to tak, že to nakoupila nemocnice u svaté Anny, je to 10 tisíc balení pro 20 tisíc pacientů. Bylo to v rekordním čase, zájem o tento lék je velký,“ uvedl premiér Andrej Babiš (ANO). Brněnskou nemocnici údajně vybral proto, že právě její lékaři nasadili ivermektin na léčbu koronavirových pacientů už na podzim minulého roku.

Z Brna se pak v případě potřeby bude lék distribuovat i do dalších nemocnic, které o něj budou mít zájem. „Pan primář Rezek to používá a má s tím dobré výsledky,“ doplnil premiér.

Ministerstvo zdravotnictví údajně v současné době pracuje na klinické studii tohoto léku, avšak zatím není jisté, kdy budou k dispozici výsledky. Čeká se také na stanovisko Státního ústavu pro kontrolu léčiv, který by u ivermektinu stanovil podobné podmínky užití jako například u monoklonálních látek.

Domů
Sdílet
Diskuse