Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. března 2021 17:20
Čas čtení 0:37
Tereza Šnajdrová

Karanténa 21 dní pro rodinu již neplatí. Vláda si nařízení po dvou dnech rozmyslela

Karanténa 21 dní pro rodinu již neplatí. Vláda si nařízení po dvou dnech rozmyslela
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Pokud máš nemocného ve společné domácnosti, do karantény na 21 dní již nemusíš.

Vláda v pátek představila nové usnesení, které lidem, jež sdílí domácnost s nakaženým koronavirem, nařizuje izolaci na 21 dní. Dnes však kabinet uznal, že taková karanténa je příliš dlouhá a hned po dvou dnech ji opět zkrátil na 14 dní, informují Novinky.

Doporučeno
Vláda zakázala závodní stravování, po dni ale znovu mění pravidla. Skoro všichni to kritizovali, říká Havlíček Vláda zakázala závodní stravování, po dni ale znovu mění pravidla. Skoro všichni to kritizovali, říká Havlíček 2. března 2021 14:32

Po přešlapu týkajícího se závodního stravování v soukromých firmách si vláda pro občany České republiky připravila další změnu v přijatých restrikcích. Ta upravuje dobu trvání karantény, která nastává v případě, že nakažený je někdo z tvojí domácnosti. V pátek kabinet uvedl, že v takovém případě musíš nově nastoupit do 21denní izolace, ale dnes vzal toto rozhodnutí zpět.

K úpravě dochází od 3. března i u délky nařízené karantény pro osoby, které žijí ve společné domácnosti s osobou nakaženou koronavirem a nelze dodržet podmínky její izolace od ostatních členů domácnosti. Délka karantény se v tomto případě zkracuje z 21 dnů na 14 dnů,“ vyjádřil se dnes tiskový odbor vlády. 

Pokud máš tedy doma někoho nakaženého, v karanténě musíš strávit pouze 14 dní

Doporučeno
Kontroly na hranicích okresů: Kolik vozidel bylo zkontrolováno ve tvém kraji? Kontroly na hranicích okresů: Kolik vozidel bylo zkontrolováno ve tvém kraji? 2. března 2021 11:40
Domů
Sdílet
Diskuse