Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. března 2021 7:43
Čas čtení 0:44
Dominik Vetrák

Studio Paramount donutilo Eddieho Murphyho obsadit do Coming to America bělocha

Studio Paramount donutilo Eddieho Murphyho obsadit do Coming to America bělocha
Zdroj: Paramount Pictures
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Film z roku 1988 měl zajímavý důvod k tomu, aby obsadil komika Louieho Andersona.

Eddie Murphy a Arsenio Hall navštívili Jimmyho Kimmela v jeho talk show v rámci propagace filmu Coming 2 America. Pokračování kultovní komedie z roku 1988 dorazí na Amazon Prime již tento pátek. Eddie a Arsenio prozradili v rozhovoru několik detailů, ale nás nejvíce zaujala informace o angažování komika Louieho Andersona v prvním díle.

Na Kimmelovu otázku o tom, jak se do filmu dostal, odpověděl Arsenio Hall s tím, že je k tomu donutilo studio. Paramount si duplo a ve filmu s čistě afroamerickým obsazením museli jeho tvůrci nasadit i nějakého bělocha. Eddie Murphy a spol. si vybrali právě Louieho, kterého mají rádi (objeví se i ve dvojce), ale vzpomínají na to, jak je k tomu donutilo studio Paramount.

Doporučeno
Teorie o WandaVision: Kdo je ve skutečnosti Scarlet Witch, jak do toho zapadají mutanti a uvidíme zcela jiného Visiona? Teorie o WandaVision: Kdo je ve skutečnosti Scarlet Witch, jak do toho zapadají mutanti a uvidíme zcela jiného Visiona? 28. února 2021 10:28

Sice to bylo před 30 lety, ale takové výrazné zásahy od studií do kreativního procesu tvůrce určitě zabolely i tehdy. Snímek to nijak nezměnilo, jelikož Louie měl jen několik replik, ale je zajímavé dozvědět se, že se něco takového dělo i v případě takových legendárních filmů, jako je Coming to America. Arsenio Hall a spol. dokonce dostali od studia tři jména, ze kterých si mohli vybrat, ale herci neprozradili, kdo byli další dva.

Domů
Sdílet
Diskuse