Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. března 2021 10:50
Čas čtení 1:04
Vojtěch Vanda

Miliardář Sehnal se nechal přednostně očkovat, tvrdí Seznam Zprávy. Prý se měl vydávat i za zdravotníka

Miliardář Sehnal se nechal přednostně očkovat, tvrdí Seznam Zprávy. Prý se měl vydávat i za zdravotníka
Zdroj: ODA
NEWS ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Pavel Sehnal, podle časopisu Forbes 65. nejbohatší Čech, se měl přednostně dostat v Nemocnici Na Bulovce k očkování, přestože není v rizikové skupině.

Majitel SPGroup, v poslední době známý pronájmem prostoru pro polní nemocnici v Letňanech, a předseda strany ODA Pavel Sehnal měl být naočkován proti koronaviru v Nemocnici Na Bulovce i přes výslovný zákaz ředitele nemocnice, napsaly Seznam Zprávy.

Sehnal se bránil tím, že je denně ve styku se zubaři z Bulovka Dental Clinic, kterou vlastní. Ředitel nemocnice Jan Kvaček nicméně tvrdí, že se Sehnal dokonce za lékaře vydával, aby vakcínu dostal.

Doporučeno
Za první den se k očkování zaregistrovalo 200 tisíc lidí nad 70 let, avšak termín získalo jen minimum z nich Za první den se k očkování zaregistrovalo 200 tisíc lidí nad 70 let, avšak termín získalo jen minimum z nich 2. března 2021 10:16

Přestože se na začátku týdne rozjel očkovací registr pro seniory nad 70 let a učitele, s vakcínou se podle Seznam Zpráv dostalo i na další lidi. Například na miliardáře Pavla Sehnala, jehož jméno se v poslední době skloňovalo s pronájmem prostoru Výstaviště v Letňanech pro polní koronavirovou nemocnici. Stála totiž v prostoru, který vlastní.

Sehnal se měl nechat naočkovat v Nemocnici Na Bulovce i přes výslovný zákaz ředitele nemocnice Jana Kvačka. Miliardář, jehož jmění odhadl v minulém roce časopis Forbes na 3,6 miliardy korun, tak údajně učinil proto, jelikož vlastní Bulovka Dental Clinic a denně přichází do styku se zubaři. Argumentoval také tím, že byl k očkování přímo „vyzván svými kolegy“.

„Pan Sehnal se mě opakovaně ptal, zda může být očkován, a já jsem to opakovaně zamítal. Explicitně jsem mu řekl, že se naočkovat nemůže, protože není zdravotník,“ citovaly Seznam Zprávy ředitele Kvačka, podle kterého si nakonec Sehnal nechal vystavit potvrzení od své kliniky, že je zdravotníkem, přestože jím není. Sehnal toto odmítá.

Doporučeno
Pardubický kraj vyhlásil stav hromadného postižení osob. V nemocnicích není žádné volné lůžko Pardubický kraj vyhlásil stav hromadného postižení osob. V nemocnicích není žádné volné lůžko 2. března 2021 17:55

„Nejsem lékař, ale od prvního března to platí i pro jakoby zdravotnický personál včetně recepčních a ředitele, aspoň takové mám informace,“ uvedl Sehnal. Ředitelem zubní kliniky je však podle stránek kliniky Ivan Oliva. Výjimka, na kterou se má Sehnal odvolávat, podle Kvačka neexistuje

Domů
Sdílet
Diskuse